Mitt i veckan

Dagarna går sedan vi kom hem och nu är trädgården i ordning. Vi är inga pedanter med rabatter och krukor överallt, så det går rätt fort att bort allt ogräs. Växterna som brukar stå i uterummet är också på plats efter att ha haft sommarlov under bigarråträdet. De har klarat sig bra och nu ska jag samla lite skott som jag ska gro rötter på. Sådant småpyssel tycker jag om. Gummiplantan som är över tjugo år har börjat glesna i grenarna så den har fått flytta ut i uterummet.

Ett par krukväxter som står i burspråket verkar inte vilja vara med längre. De var ledsna redan när vi åkte, men nu verkar de ha gett upp, trots fritt vatten i en månad. Får nog köpa ett par nya dit.

I Natt regnade det och mannen sade att det regnade när han körde till arbetet. Men det slutade och nu är det molnigt, fast solen bryter fram ibland. Därför har jag öppet till trädgården. Vill gärna ge hundarna den friheten när vädret tillåter. Snart kommer de långa tråkiga månaderna då vi alla blir stugsittare. Undrar om vi skulle gå utomhus om vi inte hade hundarna? Inte varje dag i alla fall. Ser många som är ute och går precis när de gått i pension. Det brukar hålla i sig något år och när vintern kommer blir det mer och mer sällan. Tillslut lägger de av och man ser dem endast då de sätter sig i sina bilar och kör någonstans.

Men ännu är det sommar och med lite tur håller det i sig till oktober.

Man kan ha med sig det mest på en husbåt. Har sett bilar på de stora pråmarna som färdas på Mosel och Rhen.

Ett svar till “Mitt i veckan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.