Måndag och uppehåll

Trodde nästan att det skulle bli regn idag, för mörka moln har seglat runt byn. Så blev det inte och det tackar vi för. Efter en skön sovmorgon gjorde vi oss klara för en morgontur. Dags för Turbo att bekanta sig med omgivningarna. Jag tog hand om Unkas som har en tendens att irra från sida till sida. Mr J tog Kuma och Turbo som verkar vara det lättaste ekipaget. Båda två gillar att nosa och har inte så bråttom. När så alla tre hade gjort sina avkastningar, satte vi oss på en bänk och pratade med hundarna. Turbo gillar verkligen att man pratar med henne.

En lekstund efter att vi passerat ängen blev det också. Det var faktiskt Unkas hon bjöd upp till lek och han nappade. Roligt att de börjar bli vänner också. Väl hemma så blev det frukost och sedan klippte mr J gräsmattan och det gillade varken Kuma eller Turbo. De satt och pep i uterummet. Men för att ta det säkra före det osäkra var det bäst att de stannade inne under klippningen. Svårt att hålla reda på tre hundar och ett monster till gräsklippare. Vi har en självgående variant som jag vägrar att använda då den är så tung och otymplig. När jag klipper blir det med den lilla vanliga bensindrivna.

Kuma fick sig en rejäl borstning och då var alla ute en stund. Nu är vi nyss inkomna efter eftermiddagens tur med hundarna. Ännu mer dofter och Turbo viftar på svansen. Lite fika när vi kom hem och hundarna vilar, medans mr J kört till Svedala för att köpa några grejor. Äntligen höjer han staketet på framsidan. En sak han tänkt på länge då Kuma studsar rätt bra då en viss bulldogg går förbi. Med en ung pigg tös kan det kanske bli för bra om Kuma börjar studsa. Känns också tryggare då hundarna är ute i trädgården. Nu kan folk sträcka in en hand över staketet och det är inte bra. Rör inte våra hundar om vi inte säger att det är ok!

Som synes på bilden är det inte så högt staket, men vår tomt ligger en meter över gatunivå. Men nu blir staketet lika högt som häcken och det är bra. Vi vill inte låta häcken växa helt runt då hundarna tycker om att ligga och titta där. Jag sitter ju i biblioteket som har fönstret precis mot staketet så jag har koll på vad som sker då hundarna är ute.

De sover just nu och väntar på att mr J ska komma hem igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.