Hejdå hösten

Annonser

I morgon är det första november och jag undrar var hösten tog vägen. Tidigare år har jag kunnat njuta av all vackra höstlöv, med alla fina färger. Nåja, förra året hade jag endast fönsterbord på grund av mitt skadade ben och ankel. Men året dess för innan njöt jag ordentligt. I år har det bara varit kvalmigt, vått och grått. Jag kallar det en disktrasehöst. Så idag på höstens sista dag blev det klar luft, vindstilla och en riktigt härlig dag.

Nu kör vi mot den riktigt mörka tiden och snart kommer kylan ordentligt. Med +8 idag var det behagligt, men nu sjunker temperaturen varje dag. Jag blir så sömnig var eftermiddag när mörkret smyger in över byn. Då påminns jag om när jag bodde i Luleå. Inte många timmar ljust under vintern och så trött jag var när jag kom hem efter jobbet. Kylan som var däruppe gjorde nog sitt till. Så kallt har vi aldrig här nere i skåne, men den fuktiga luften och blåsten gör att man blir frusen. Någon riktig vinter har vi inte haft sedan 2011, då vi hade riktiga snöoväder. Sedan dess har det varit blask och is. Något som inte jag är förtjust i.

Idag var jag ute och hällde fågelfrö i mataren och jag hade faktiskt en talgboll kvar sedan förra året. Lite för fåglarna att börja med. Ska gå till affären och köpa mer i morgon. Det börjar nog bli kärvt på matfronten för fåglarna nu, även om jag lyckats få två myggbett på vänster knä. Sablar vad de kliar.