Regn, blåst och huvudbry

Lite sovmorgon blev det på årets första dag. Gårdagen gick trots allt bra. Lagom till tolvslaget, stängde vi dörrarna till vardagsrummet, höjde volymen på tv:n. Vårat vardagsrum är mot trädgården och uterummet dämpar både ljud och ljus. Mr J satt med Unkas i ena soffan och jag hade Turbo vid mina fötter. Båda två hade fått naturmedel i tablettform med början några dagar innan nyårsafton. Kuma lade sig bakom soffan mot väggen. Tror Turbo var mest skärrad och det verkar som att hon aldrig varit med om nyårsraketer. Men med min lugnande hand låg hon still och efteråt somnade alla hundarna.

Innan vi skulle sova vid ettsnåret ville vi ge hundarna en rastning. Turbo var lite skärrad fortfarande så jag tog ut henne en gång extra då hon inte ville göra allt första gången. Tog på mig Mr J:s träskor som stod vid dörren och efter ett par steg fastnade de i leran i trädgården. Med för stora träskor försökte jag ta mig till andra sidan av huset. Det var dumt av mig. Turbo tvärstannade och vände. Det skulle jag också göra och om jag inte fått fatt i stupröret, hade jag fått mig ett fint gyttjebad. Allt slutade väl och Turbo gjorde ifrån sig. När vi lagt oss och skulle sova, var det någon idiot som smällde av en smällare. Det tog en kvart för oss att få Turbo lugn igen.

Jag förbannar alla raketer och smällare!

Dagens långpromenad klarade vi utan regn, men med blåst. Men sedan kom regnet och nu har det regnat hela dagen och blåst. Tur vi är två med att torka tassar och jag bytte ut handdukarna. De smutsiga har hamnat i tvättmaskinen och väntar på torktumlaren. Tror inte att jag tvättat hundarnas handdukar lika ofta som denna höst och så kallade vinter.

Nämnde väl huvudbry i min rubrik och det handlar om att förnya min bloggsida. Jag har skrivit blogg sedan 2011 och haft samma header och trivs ju bra med den. Men nu känner jag att det kanske är dags att förnya mig. Med 2018 startar vi vår nya resa i livet. Vi har planer och drömmar som vi ska försöka göra till verklighet. Den som är uppmärksam har kanske sett att jag bytt underrubriken från livet i en by på landet till mot nya äventyr. En försiktig ändring, som antyder om att något är på gång. Ska botanisera och fundera vad jag ska förändra här.

2 svar till “Regn, blåst och huvudbry”

  1. Det ska bli spännande att se vad du hittar på här på bloggen (och i verkliga livet så klart)!
    Fyrverkerier i ”varmans hand” är ett otyg, på den punkten är vi helt överens. Jag hoppas verkligen på regeländringen som kommer i mitten på 2019. Kanske, kanske jag vågar skaffa hund igen då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.