Duschen

Tack, för en morgonpromenad utan regn. Glada kom vi hem och åt frukost i lugn och ro. Efter de vanliga morgonbestyren med tvätt, gjorde jag mig klar för att duscha. Vi upptäckte att det tydligen varit strömavbrott inatt och farmor ringde då hennes tv krånglade i vanlig ordning. Hon verkar spela tv-spel med fjärrkontrollen för nu hade hon bara text på tv:n och ingen bild. Problem med tv:n har hon stup i kvarten och Mr J får rusa dit var och varannan dag.

Problemet kanske uppstod redan igår, men då kunde hon inte ringa till oss. Telia fungerade inte i hela byn. Jag skulle lämna in pappas lotto och fick då reda på att det inte gick. Försökte förklara det för honom, men han fattade inte alls vad jag sade. Log bara och tyckte att allt var bra. Jag gav upp och tänker lämna in kupongen i morgon istället.

Morgonens dusch blev lite kaotisk för mig. Jag har ju radio i kabinen och med elavbrott blir det till att försöka hitta min Kanal Guld som jag brukar lyssna på. Naturligtvis glömmer jag alltid på vilken frekvens den är men brukar få in den efter ett tag. Först fick jag sätta ner volymen som stod på så högt att trumhinnorna darrade. Sedan knappa till rätt kanal då. Trodde att jag fått in rätt då det börjar dåna i duschen. Fasen hade jag kommit åt knappen till ångbastun? Jag böjde mig ned och såg att det forsade vatten på sidan av panelen. Hojtade till och Mr J kom rusande. Ut fort! sade han. Intvålad steg jag ut och Mr J stängde av kranen till duschen. Jag tog duschsvampen och badlakanet i handen och lommade iväg till vår andra dusch.

En koppling hade gått av till ångbastun. Som tur var hade Mr J en extra hemma och kunde laga det hela. Känner mig lite omtumlad efter alltihop och Mr J har åkt till farmor för att åldringssäkra hennes fjärrkontroll. Om det går förstås. Det brukar vara intressant att höra när hon ringer och säger att tv:n inte fungerar och Mr J försöker instruera henne hur hon ska göra. Hon brukar trycka på alla knappar både på fjärrkontrollen och telefonen. Tillslut ger han upp och går dit.

Inte lätt när man är riktigt gammal och inte kommer ihåg hur allt fungerar. Farmor är ju född innan tv fanns och även knapptelefonen.

2 svar till “Duschen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.