Snösmocka

Annonser

Som en käftsmäll kom snön nu på morgonen. När Mr J drog upp rullgardinen var det barmark och när vi steg ut från garaget singlade små snökorn i luften. Det bara ökade hela tiden och blåste på tvären.

Med femhundra meter till huset såg vi ut som snögubbar allihop. Kuma var måttligt förtjust. Han tycker inte om sådant som kommer uppifrån och inte heller när det blir vått och kallt om tassarna.

Såhär ser det ut i trädgården efter en timme och det snöar fortfarande. Där fick jag för att jag skrev att vinter inte är något jag gillar. Nu blir det inga promenader för mig på ett tag igen. Så tradigt.

Nu ligger hundarna på tork och efter ett tuggben tycker de att jag inte är så elak.

Kuma är glad att vara inomhus igen och jag misstänker att det inte blir så lätt att få ut honom idag. Han kan tvärvända i dörren om det regnar eller snöar. Sedan går han försiktigt ut och lyfter tassarna högt. Ett par meter ut i trädgården och gör snabbt det han behöver. Sedan springer han in i garaget. Vi är nog väldigt lika där Kuma och jag.

Men jag bidar min tid och vet att jag vinner över vintern. För det är ju så att våren kommer tillslut. Läste förresten att det var mimosafestival i Rockebrunn förra helgen. Det hade varit kul att se. Alla buskar fulla av gula blommor, som doftar ljuvligt. Det ska jag tänka på idag.