Sverige har ett problem

Annonser

Att inte prata med varandra innebär att positioner blir väldigt låsta. Idag har vi ingen statsminister då Löfvén blev bortröstad av riksdagen. Vi har fått en så kallad expeditionsministär som är likvärdig då man tillsätter en tf chef i företag. Någon som ska sköta det fortlöpande arbetet, men som inte kan komma med ändringar eller förslag. En pappersvändare utan någon makt.

Vi har fortsatt situation då 7 partier inte vill inkludera det åttonde i någon som helst diskussion. Till saken hör att det partiet är tredje största partiet i riksdagen. Alltså har svenska folket ansett att de ska vara med och bestämma. Men se det vill inte lilla partiet liberalerna gå med på. De har själva inte fått särskilt stort förtroende av folket, men ändå står Björklund och babblar i media så fort han får en mikrofon under näsan. Snacka om mikrofonkåt.

Inte nog med det så säger Löfvén till pressen att han står till förfogande för att bli statsminister igen. Va? Han har nyligen fått klart för sig att ingen utom hans egna vill ha honom till det ämbetet. Ändå tror han att jobbet är kvar för honom. Får man sparken från ett jobb är det väl en tydlig signal att det är dags att söka något nytt. i det här fallet har han ju sitt gamla jobb att falla tillbaka på som partiledare och där får han säkert stanna.

Värre kan det nog vara för Björklund som verkar ha tappat greppet om allting. Ärligt talat så var han aldrig bra som skolminister heller så han bör inte få bli det igen. Fridolin vs Björklund är samma soppa. Ingen va dem har gjort något bra jobb där. Tror bägge sitter löst just nu.

Hela situationen är rätt löjlig och som vanlig svensk väljare vet man inte om man ska skratta eller gråta. Just nu tycker jag att våra valda politiker verkar ha tappat verklighetsförankringen och tror att de kan få svenska folket att gå på vad som helst. Men de ska ha klart för sig att vi inte är dumma utan många av oss är högutbildade och en del väldigt kunniga när det gäller politik och att leda företag.

Blir det ingen ordning snart så får väl svenska folket slå näven i bordet .