Rent hus igen

Idag tog vi oss an golven i huset och Mr J körde snabeldraken i vanlig ordning. När han sedan var iväg för veckans inköp, passade jag på att torka av all golv. Hundarna låg alldeles stilla i sovrummet på sängen. Därför fick de dela på en korvmacka när jag var klar. Ett uppskattat inslag.

Dagen har varit solig och +18 ska vi inte klaga över. Unkas tycker mest om att ligga på trädäcket som blivit uppvärmt av solen på morgonen. Han ligger där på våren och hösten varje år. Vi fick klartecken att hämta Mackan i morgon eftermiddag och det är efterlängtat. Nu blir det en liten tur snart.

Kom på att det är fredag i morgon och ännu en vecka har gått av oktober. Tycker att dagarna rusar iväg just nu. Det är ju snart jul! Sedan startar ett nytt år och förhoppningsvis blir det en mild vinter utan snö härnere. Jag är ingen vän av is och halka. Men nu vill jag inte tänka på det. Värmen är ju kvar ett litet tag till.

Bönderna får snart skörda inför vintern för nu växer det så det knakar. Sockerbetorna brukar de vänta med så länge som det bara går. Ju längre de får vara i jorden desto sötare blir de. Men de måste upp innan första frostnatten.Man lär sig en hel del efter att ha bott arton år i byn.

En reaktion till “Rent hus igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.