Första advent

December och julen närmar sig med stormsteg. Igår var det första advent och det skulle drickas glögg och kaffe med pepparkakor överallt. Vi är inte förtjusta i glögg så det hoppade vi över. Tog ett glas rosé och en smörgås med ishavsröra toppad med rom. Mr J gick bort till ”farmor” min svärmor som låg och sov. Hon är tyvärr inte medveten om att det snart är jul, eller ens var hon befinner sig. Demensdemonerna härjar i hennes huvud och när hon är vaken skriker hon mest. Eftersom hon inte tål lugnande medicin i stora mängder blir hennes tillvaro mest en plåga.

Jag ska till pappa i morgon då boendet bjuder på adventskaffe. Även om han också tacklat av den senaste månaden så är han rätt klar i huvudet. Hans dödstädning är klar och nu verkar det som att han kopplar av mer. Inget att oroa sig över eller fundera på.

Det regnade hela dagen igår och även i morse. Torkskåpet i garaget har nästan gått i ett. Hundarna uppskattar varma handdukar när vi kommer hem efter de dagliga långturerna. Sedan vill de mest koppla av inomhus. Den enda som skuttar glatt i trädgården är Turbo som fortfarande är så ung att hon inte bryr sig så mycket om vädret.

Så även om inte vi kommer att fira speciellt mycket advent eller jul heller för den delen så önskar jag att alla får den jul de eftersträvar.

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: