Frost ute

Annonser

Det har varit minusgrader under två nätter nu och det är i och för sig bra. Vi slipper torka tassarna på hundarna. De följer oss förundrat när vi plockar ner taklampor och bär ut lådor i garaget. Där är det rätt fullsmockat nu, då vi är inne på 41 lådor. Några till blir det när jag i morgon ska packa vardagsporslinet och glasen. Inte så mycket kvar i skåpen nu så det är en dags jobb.

Vi har lyckats bli förkylda båda två och det är mindre roligt. Men sådant går ju över som tur är. Idag kör jag tvättmaskinen för fullt med det sista av badlakan och handdukar som ska packas ned. Nu använder vi sådana som ska kastas efter sista veckan. Det gäller att planera så allt klaffar när flyttgubbarna kommer. Sedan ska det bli skönt att ta det lugnt och samla ihop sig ett tag. Vi har lite att ordna för våra gamlingar så de inte behöver sakna något. Kanske behöver vi köpa något till oss också. Men allt sådant skjuter vi på tills vi inte har flytten att tänka på. När möblerna är hämtade och magasinerade kommer det att kännas bättre.

Lite segt känns det nu på slutet och vi är trötta varje kväll. Men nu är det 12 dagar kvar här i byn och sedan flyttar vi på oss. Vi stannar här tills huset är städat och nycklarna ska lämnas till nye ägaren. Plats är bokad på camping och där ska vi hämta nya krafter och planera för fortsatt färd.

Hittade en bild med den gamla klädseln i husbilen. Nu har vi nya fina läderöverdrag som är lättare att hålla rena. Det mesta är klart i bilen, förutom att Gamla Berta inte är påhängd. En cykel är alltid bra att ha med sig för att göra inköp. Då slipper man bära alla kassar i händerna. En extra toakasett har vi också i en låda på cykelstället. Man lär sig en hel del efter att ha varit ute på vägarna i fjorton år. Så länge har vi haft husbil och innan dess var det husvagn i fem år. Vårat andra hem som nu blir vårat enda hem ett tag.