Tisdag i husbilen

Annonser

Idag var vädret gynnsamt mot oss, så efter en sovmorgon begav vi oss ut. Det blev en lång skön tur med hundarna som var väldigt nöjda efteråt. Jag pressade apelsiner och kokade ägg till frukost och sedan tog vi det lugnt. Inatt blåste det rätt hårt men vi står bra så Mr J blev inte sjösjuk. Han har väldigt lätt för att bli det om det gungar. Ett år när vi var i Frankrike på semester,stod vi högt upp vid kusten i Normandie och det blåste rejält. Då hade vi Pärlan, vår hobby som var väldigt mjuk i fjädringen. På morgonen när vi vaknade var Mr J illamående och alldeles vimmelkantig. Vi fick köra bort en bit och Mr J lade sig på marken en stund tills sjösjukan gett med sig.

Mackan har styvare fjädring så han klarar sig bättre nu. Bäddmadrassen som han köpte var en hit. Ryggen mår riktigt bra. Nu när det närmar sig avfärd från Sverige, har vi börjat kolla väderrapporter. Det gäller att komma söderut snabbt så vi slipper kylan och möter våren. Det ska bli riktigt skönt.

Jag har haft en del samvetskval med att åka från pappa och detta har vi pratat mycket om. I femton år har jag varit hos honom minst två gånger i veckan. Mest blev det när han bodde ensam. Jag städade,handlade och duschade honom tills det blev för arbetsamt för mig. Han fick hemhjälp och jag gjorde inköpen,lämnade in lotto och dagens dubbel. Efter att jag bröt benet behövde hantera hjälp då han fick en stroke. Vi hade tur och fick plats på äldreboendet nära vårat hus. Då drog jag ned på besöken till två gånger i veckan och när pappa slutade med spelandet har jag varit där en gång i veckan. Nu kan det ju inte bli lika ofta och där är mitt dåliga samvete. Men vi kan inte vänta längre för vi måste uppfylla vår dröm innan det blir för sent.

Kan även nämna att min syster inte varit nere och hälsat på pappa en enda gång under alla dessa år. Hennes man var nere en gång för tretton år sedan eftersom han fiskade efter pappas bil. Han fick den och sedan var det inte aktuellt med något besök mer. Deras äldsta son, som är min gudson har varit och hälsat på sin morfar några gånger. Jag borde nog inte ha dåligt samvete för att jag nu lever mitt liv.

Men visst är det svårt att avgöra när det egentligen inte spelar någon roll för ens förälder var man bor eller vilken dag/vecka/månad det är.