Lagren fyllda

Idag var vi in till Vias och fyllde på matförrådet, så nu klarar vi oss en vecka till. Eftersom det blåser idag så var det bra att göra allt detta just idag, sedan ska blåsten avta och då kan vi ha dörren öppen igen. Idag fungerar det dåligt då det yr sand när kastvindarna kommer.

Alla flyttfåglar och helgfirare har kört i morse och det är vi långliggare kvar, plus några nyanlända. Ett äldre par står i närheten och de har inte varit och tömt sina tankar en enda gång på fyra veckor!  De har en hink under avloppet och min misstanke är att buskarna bakom är väldigt väl bevattnade. Jag bryr mig inte så de får göra som de vill.

Det roliga är att vi såg att flera av affärerna börjat öppna här och snart kan vi nog få färska baguetter och croissanter var dag. Jag såg en frukt och gröntaffär som hade öppet och det är roligt. Vi har betalat för en vecka till eftersom vi inte vet hur länge vi måste vara tillgängliga. Mr J har fått ett mail med köpekontraktet av notarien och nu ska vi försöka tyda vad som står i det. I morgon kör vi till Roujan för att skriva på nämnda dokument och det vore bra att veta vad vi skriver under.

Sedan är frågan om vi måste köra till Cannes eller Nice för att skriva på hos banken. Men vår kontakt pratar dansk/svenska så där är det lättare att förstå alla klausuler. Det återstår att se om det blir en resa dit senare då. Just nu försöker Mr J komma underfund med ett armbandsur han köpte idag. Vi resonerade som så att det är lättare att köpa ett nytt än att leta efter en urmakare som kan byta batteriet i den gamla klockan. Det får vi göra när vi bor i huset. Förresten så längtar jag efter att få komma dit och börja bo. Få ner möblerna och boa in mig. Se hundarna leka i trädgården eller bara slappa.

Men vi är bra på väg och för var dag kommer vi närmare. Jag ska ha många krukor med pelargoner, minst en palm och kanske tomater vid en vägg. Sedan ska vi sitta och titta på när bönderna jobbar på vinfältet på andra sidan vägen. Tror väl att det blir en hel del foton från vårt lilla hus på hörnet i Thezan.

Bjuder på en blåsbild i retur för såhär ser det ut idag, fast himlen är blå och temperaturen varmare än när vi kom. Vi har +18 idag och det är ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: