Man lär sig

I morse var det andra gången det klingar från grinden och någon vill prata med mig. Jag brukar slänga på mig en tunn kaftan, men efter förra gången har jag bytt till en t-shirt klänning. Det är bara det att just nu är det så varmt redan på morgonen att jag struntat i trosorna. Ni vet hur de alltid brukar rulla ihop sig när man har bråttom att få på sig dem. Hädanefter ska jag även alltid dra på mig trosorna så fort jag stigit ur sängen.

Att jag drar på mig t-shirten beror på att en granne absolut måste göra något i sin trädgård. De har en liten flik som gränsar till vår. Där satt jag en morgon på sängen helt naken med vidöppet fönster, när jag hörde ljudet av en kratta. Tittade ut och såg en turkos tröja bland buskarna på andra sidan muren. Jag nästan kröp ut till badrummet. Nu vet jag att jag bör vänta med att öppna fönstret tills jag är klädd och ha trosor på mig för plötsligt klingar det vid grinden. Oftast gör det det när Mr J cyklat iväg för att köpa morgonbrödet.

Idag var det mannen till förra husägaren som frågade om vi fått något brev från banken som hon skulle ha. Jag sträckte ut nyckeln och han fick titta själv. Men det enda vi fått är reklam. Så igår satt vi och läste reklam från butikerna i vår närhet.

Mr J har blivit riktigt bundis med personalen på Bricko och idag diskuterade han vitfärg med dem till våra väggar. Förresten väntar han otålgt på våra klädskåp som ska komma idag. Trots värmen har han väldigt svårt för att sitta still. Tur att vi inte köpte en lägenhet här för då hade han klättrat på väggarna. Han har redan ordnat en provisorisk bänk åt mig för att kunna sortera tvätten.

Men trädgården får faktiskt vänta tills afrikavärmen gett med sig. Just nu är det så varmt mitt på dagen att det inte går att vara utomhus. Där Mr J kapat gräset ser det ut som slaget hö och luktar också hö. Fast det är en härlig doft tycker jag. Hundarna håller sig stilla och ligger på det svala klinkergolvet. Jag svalkar mig med vatten och blir det för klibbigt så blir det en dusch.

Kommentera