fbpx
Åktur

Åktur

Eftersom det skulle bli extra varmt idag, bestämde vi oss för att köra en sväng med husbilen. När vi ändå inte klarar av att göra annat än att sitta rakt upp och ändå svettas, kändes det som en väldigt bra idé. Redan vid kl. 10.00 var det +34 och en snabb dusch och frukost var vi på rull i det franska landskapet.

Ac på för fullt och vi lyckades få ner temperaturen till +34 inne, vilket var tillräckligt för att vi alla skulle klara det. Hundarna har sovit mest hela tiden och det visar att de mår bra.

Vi körde mot Narbonne och av någon anledning svängde vi av lite fel och hamnade i Vendres hamn. Efter vägen ned till småbåtshamnen är det flera campingar och sedan kan man om man har en plåtis köra över till Fleury. Det går en knagglig väg som leder över en väldigt smal bro. Vi och en till råkade köra den vägen en gång och det gör vi inte om. Tror inte den andra husbilen gör det heller. Vi har stått i Flery vid två olika tillfällen då vi varit på semester här nere. Det var då vi fick se en väldigt fin uppvisning med hästar.

Men föutom en gång har vi kört över bergen för att komma till denna lilla by och ställplats.

Idag körde vi rätt sedan och mot Narbonne och Perpignan. Efter Narbonne stannade vi kort och åt en bit mat och intog juice som vi köpte på Lidel. Klockan var då ca 17.00 och då bestämde vi att det var dags att vända nosen på Mackan mot Thézan och hem. Landskapet började bli grönare och vi lämnade bergen bakom oss. Vi tog en mindre väg genom Capestang och kom hem strax före 18.00. Jag gick in med hundarna efter att de fått göra toalett i trädgården och Mr J körde till Super-U.

Vatten och sallad är inhandlade och en air-conditioner så vi ska klara värmen hemma. Det är en mindre variant då vi tänker låta installera en anläggning till hösten. Denna har vi tänkt att H ska få ha i sitt rum när han är här. Mr J Kom precis hem och det var den sista de hade, så där hade vi tur. Nu ska den installeras för vi har +39 nu kl.19.00 på kvällen. Törs inte tänka på vad vi haft under dagen. Hundarna är inne på sin tredje skål med vatten sedan de fick sin middag. Ändå har de druckit när vi var ute och körde. Det är bra att dricker ordentligt.

Men i morgon ska det bli lite svalare och det ser vi fram mot. Då kanske vi kan göra mer här hemma.

3 svar på ”Åktur

  1. Jag tänker så mycket på er och värmen, olidligt. Vilken tur att ni fick den sista Ac:n. Idag har det blivit varmare här hemma, men ännu inget man dör av. Kram, skickar en sval vind och en hink med kallt vatten att hälla över er eller hundarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: