fbpx
Det närmar sig

Det närmar sig

Dagen för ankomst av våra möbler och tillhörigheter närmar sig och gissa om vi längtar. Det kanske är så att när det nu är så nära blir vi lite otåliga. Längtan efter riktiga stolar och soffan är stark. Tur att vi fick tag i en så bra säng och bäddmadrass, annars vete tusan hur våra ryggar hade klarat detta. Idag blir sovrummet klart och nu är det toaletten som ska målas. Skönt att slippa bastulukten från väggarna.

I morse kom det faktiskt ett lätt regn och ett par åskknallar hördes. Jag behövde inte vattna utan väntar till kvällen med det. Oleandern lever och kanske var det den nya jorden som vi gav den igår. Sedan vattnade jag ordentligt så rötterna fick bada. Nu hoppas jag för det första att den klarar sig och sedan växer till likadana buskar som en del grannar har. Vi har även börjat dra upp ogräset på baksidan av huset och voilá två fina buskar kom fram. Nu har vi fina röda blommor där och Mr J har tagit till uppgift att ta hand om dem.

Hundarna får följa med mig ut varje gång jag ska antingen till min primitiva tvättstuga, vilket jag skulle idag. Har endast två bh:ar kvar då mina två andra valt att gå sönder. Kör ju med stöd under bysten och när byglarna börjar komma ut så är det bara att kassera plagget. Franska storlekar är en sak för sig och äntligen har jag kommit på vilken storlek jag ska köpa här. Därför blir nästa inköpsrunda en tur då jag tänker försöka köpa lite kläder.

Igår satt jag vid vårat provisoriska matbord och läste, då ett mullrande hördes. Det lät som något höll på att stiga och så kom ett rejält tjut och jag tror att det var ett mirageplan som körde över byn. Jag har ju hört ljudet förr då vi stått nere vid havet på semestern. Men i Sverige råder ju restriktioner var militärflygplanen får flyga och de måste ha tillstånd om de ska flyga över tätbebyggda områden. Vet inte om de behöver ha det här men det är inte första gången jag hör ett sådant flygplan.

Vi får en del reklam nu och jag läser och försöker lära mig nya ord. Det kommer även information om olika byar och turistattraktioner. Beror väl på att det är semestertider. Men i ett av dessa reklamblad var det ett lexikon där franska ord översatts till katalanska och occitanska. Detta gjorde mig en del förvirrad. Jag har förstått att en del äldre pratar katalanska här men occitanska hade jag inte en aning om. Var pratar man det? Här också kanske? Måste fråga hur det är med den saken. Vår grannfru pratar en väldigt konstig franska och har kanske en dialekt som kommer från katalanska eller occitanska. Hennes man pratar väldigt tydlig franska och är inte alls svår att förstå.

Nu har vi bott en månad här i huset och det känns fortfarande lite som att vi campar, eftersom vi inte har våra saker eller möbler. Fast Mr J köpte fyra vinglas häromdagen och så gott det var att dricka ur dem. Vi har druckit ur plastglas sedan februari i år och det är inte så gott i längden.

Nu ska vi fortsätta med vårat och önskar alla en fin lördag.

2 svar på ”Det närmar sig

  1. Oleandern växer som ogräs nästan oavsett vad du gör med den, så snart skall du se att bekymren istället handlar om hur du skall tukta den! Antar att du vet att den är giftig?
    Planet du hörde tror jag var ett brandplan – de släcker bränder på nästan daglig basis så här års!

    1. Jag vet att den är giftig och jag är duktig på att tukta buskar och rosor. Aha, var det ett sådant plan. Lavendeln jag satte klarade sig inte så jag får nog köpa större plantor som tål värmen bättre.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: