Augusti

Så har det blivit sista sommarmånaden eller kanske första höstmånaden. Beror väl främst på hur vädret artar sig där man bor. Här kör vi sommar fortfarande med behagliga +29 i skuggan och idag en svag vind. Jag har tvätt på gång och den kommer med all säkerhet torka på någon timme.

Mr J har lite ångest över att åka iväg och håller hela tiden på att fråga om jag kan släcka lampor,låsa dörrar och annat praktiskt. Plötsligt har han fått för sig att jag inte klarar någonting och vid några tillfällen har jag frågat honom om han tror att jag tappat minnet eller plötsligt inte förstår någonting. Detta är inte första gången jag är ensam hemma med hundarna. Ok, första gången här är det ju, men för tusan allting ramlar väl inte ihop på tre dagar.

Måste tacka en läsare för informationen om mitt träd i trädgården.

 

Det är en Paulownia eller som det också benämns Kejsarträd. Tydligen kommer det stora blå eller vita blommor på våren och det ser jag fram mot. Eftersom jag nu fick veta namnet på trädet kunde jag också läsa om när det ska beskäras och hur stort det kan bli. Det ger bra skugga och jag kommer att ha kvar det. Ska ta ett bättre foto på det.

Jag har även fyra träd till som jag gärna vill veta vad de är för sort. Kommer foto på dem en efter en de kommande dagarna. Kan också berätta att oleandern blommar fint och verkar må bra i sitt hörn. Lavendeln lever än så länge och jag vattnar varje kväll. Förresten har vi buskar på baksidan dom jag inte vet vad det är och lugn för att det kommer bilder och frågor om dem. Behöver jag påpeka att jag inte är särskilt kunnig när det gäller växter och trädgård, men att jag älskar att hålla på med dem.

Det var lite panikartat här i morse för internet försvann för oss båda. Eftersom det var bådas abonnemang som inte fungerade så kunde vi konstatera att det inte var mobilerna som slutat att fungera. Ringde Telenor och en tös där startade om våra nätverk och efter sådär 20 minuter fungerade det igen. Jag är så cynisk att jag tror att det var någon hos dem som glömt trycka på någon knapp vid månadsskiftet. Alltså den mänskliga faktorn som det så vackert heter. Sommarvikarier som inte kommer ihåg alla detaljer kanske?

Så i väntan på att kunna starta om mobilen och få tillbaka internet, satte jag mig på en puff i badrummet. Inte för att tjura om ni nu tror det. Jag fållade upp draperiet som vi har istället för en dörr in till badrummet. Eftersom det ju endast är vi två gamla stötar som bor här och inte har något att dölja för varandra, tog vi bort den fula dörren som satt där. Men så kom vi på att Hkommer ned om några dagar och han vill kanske ha mer privatliv när han duschar, så ett draperi blev köpt och nu ser man bara en skugga röra sig därinne.

Men jag skulle aldrig vilja vara sömmerska där man syr brudklänningar. Vilket jobbigt tyg och att behöva tvätta händerna stup i kvarten för att inte fläcka ned det vita tyget, är för jobbigt. Tror att de skickliga sömmerskorna har tygvantar på sig när de syr. Jag skippade det och var livrädd för att det skulle synas var jag hållit i tyget. Det gick bra och nu släpar det inte i golvet som en brudslöja.

Såhär första dagen i augusti blir summeringen att det räcker med händelser denna månad. Men vi kanske har fått vår del nu?

 

Inläggsnavigering

  2 reaktioner på “Augusti

  1. augusti 2, 2019 kl. 07:06

    Igår när jag var till en kompis som är ägare till en kolonilott så pratade vi om just när man tar över en annans trädgård, hur svårt det är att veta vad det är för blommor/växter som finns där. Hon berättade att det finns en app (såklart 😂) som heter Plantsnap där man fotar växten så analyserar den bilen och vips så får man svaret var det är för växt.

    • augusti 2, 2019 kl. 08:21

      Låter som en bra app, den ska testa. Tack 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: