fbpx
Två månader

Två månader

Vi har kommit överens om att begränsa varje dags sysslor till högst ett par. Så idag har Mr J dammsugit golven och jag moppat efteråt. Sedan målar han vidare på toaletten och jag har plockat i ordning alla mina sysaker i ett skåp. Faktiskt samma skåp som jag har haft dem i de senaste arton åren. Bra att veta var nål och tråd finns.

När vi städat klart kunde vi konstatera att det som tog en hel dag i gamla huset, tar en timme nu. Därför känns det som bingo att ha downsizat. Dagen kan ägnas åt roligare saker.

Idag har vi bott i huset i två månader, varav en månad med möbler. Vi har gett bort alla flyttkartonger och bokat hämtning av allt skräp och trädgårdsavfall.

Vi ska till banken i Magalas på tisdag och skriva på papper för att få ett franskt bankkonto. De är klara fick vi besked om igår.

Då kan vi köpa ett franskt internet och få tillgång till över hundra kanaler och Netflix. Det blir bra när det blir höst och vinter. Vi vill gärna se fransk tv för det är ett bra sätt att öka på ordförrådet, vilket verkligen behövs.

Vi har fått ersättning för vår gamla tv som hamnade i golvet när flyttgubbarna bar in den.

Idag flög två gula flygplan över vårat hus. De ville nog försäkra sig om att branden inte hade blossat upp igen. Det känns tryggt att ha ett så effektivt M och inte så bristfälligt som i Sverige.

Vet inte om jag ska göra något mer idag än att bara vara. Hundarna sover och trivs när de har full koll på oss.

+30 i skuggan, svag vind och strålande sol på knallblå himmel. Fåglarna kvittrar och duvorna hämtar upp den päls som Mr J borstat av Kuma.

2 svar på ”Två månader

  1. Vilken tur att dom fick bukt med elden och väldigt tryggt att dom har uppsikt över det efteråt!
    Så fort tiden går, redan två månader, men har man roligt så går ju tiden blixt snabbt, det är nog väldigt mycket att göra och stå i och ta in alla nya intryck, jag tycker att ni och alla andra som har vågat ta steget att flytta utomlands gör det så bra, vi är inte riktigt där än, men hoppas att det blir snart🙏
    Önskar er och hundarna en underbar helg☀️

    1. Ja det är en del att fixa och dona med, men det är nu det roliga börjar. Att få tillbaka vardagen och lugnet. Vi ångrar absolut inte att vi tog detta steget.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: