fbpx
Moln över Thezan

Moln över Thezan

Idag är solen högt över molnen och himlen är grå. Men det är fortsatt varmt och det är kvavt som att det ska bli regn.

Precis när jag stiger ut på trappan för hundarnas morgonrastning ser jag ett monster komma farande.

Något blått som verkligen låter verkar åka i vinfältet.

Är det vinskörd? Eller bara ansning av rankorna inför kommande skörd?

Jag tror inte att det går att skörda med detta monster. Druvorna måste bli krossade. Men man vet aldrig. Jag har ju aldrig sett hur det går till att skörda druvorna. Det ska bli spännande att följa processen.

Något annat som vi följer spänt är fångsten av råttan. Jag såg den idag smyga runt fällan. Men sedan försvann den och jag vet inte vart. Det finns inga hål bakom fällan men den försvann där. Bara den inte hämtar sina kompisar. Men grannen har höns 🐔 och idag såg vi hur de skrapade av sina lunchtallrikar i hönsgården. Det var nog dit råttan stack. De har restaurang hos grannen och haft bostad i vår trädgård. Men nu vräker vi dem och de får hitta en annan bostad.

Ett vanligt problem då någon inte bor i en bostad på flera månader är att objudna gäster kommer. De kan leva ostörda och det är ett jobb att bli av med dem, men det går. Det gäller att vara ihärdig.

Annars så fortsätter Mr J att sätta upp taket på toaletten. Den nya taklampan är uppsatt. Det blir så fint.

Jag har en kompdag idag och det känns bra.

7 svar på ”Moln över Thezan

  1. Haha har du en kompdag, det låter bra. Hur de skördar och vad monstret gör vill jag gärna höra mer om. Sånt kan jag inte ett dugg om, blev det något regn hos er? Vi har fått högsommarvärmen igen och just jag jublar inte, golvfläkten går för högtryck.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: