Söndag blev en vilodag

Jag är lite förvånad över att Mr J klarat av att inte jobba på något idag. Han pratade om hängrännor men det stannade vid det. Prat alltså. Skämt åsido så fick jag Mr J att scrolla i Netflix för att se om det fanns något vi kan titta på nu när Outlanders är slut. Då hittade han en serie av program där folk bygger små hus och flyttar in i. Rätt roligt att se faktiskt och underbart vad fyndiga idéer byggarna har för att få plats med saker.

Igår var det desto mer aktion här hemma då Mr J fortsatte med sin verkstad.

Nu hittar han sina verktyg och har en bänk att jobba på. Hyllorna är de gamla dörrarna från huset. Som ni ser är det tunna skivor och inte trädörrar. De blev mycket finare som hyllor. Planerna är att väggarna ska målas. Men det är ett senare projekt.

Här är en liten blänkare på min tvätthörna. Den gamla hallmattan ligger där och som sagt ska väggen målas. Jag har också en bänk att vika tvätten på.

Men nu blir det kanske dagar med duggregn eller regn och blåst då jag ändå vill tvätta. Måste ju gå några steg utomhus då och nu börjar vår hängare i hallen ta form.

Det saknas lister runt det hela och så tänkte vi ha ett par korgar för saker som vi vill lägga där. Tanken är att endast ha en jacka eller tröja var här. Vi har en stor garderob i dressingroom där jackorna hänger. Sen har vi krokarna utanför dörren där våta jackor och hundhanddukar får hänga. Under tak men inte inomhus. Ja, jösses nu har vi en yttre och en inre hall haha.

Ibland undrar jag om vi verkligen har downsizat eller fått det större trots allt. Vi har plats för alla funktioner trots att detta hus inte har lika många kvadratmeter. Åtminstone på detta plan. Nu har vi ju ett plan till och i framtiden ska vi renovera rummet på ovanvåningen. Någon verkar ha bott där då det är el, telefonjack och garderober däruppe.

Vi har lite tråkigt väder idag då solen är blyg och inte tittar fram hela tiden. Bara +23 så kallt är det inte. Någon annan som verkligen tittar är vår egna spion Turbo.

Perfekt ställe att spionera på.

Bakom busken så ingen vet att hon står och tittar ner på dem. Plattorna här i förgrunden visar att det stått ett skjul där tidigare. Här ska vi bygga en pergola med en soffa och ett bord, där vi kan sitta och njuta av solnedgången. Här ska den stora palmen stå.

Vi får väl gå in igen och se hur Mr J och Kuma har det i soffan. Jag har ju en blogg att skriva också. Sedan tar jag nog ett glas rosé före hundarnas middag.

  6 reaktioner på “Söndag blev en vilodag

 1. Mai
  oktober 6, 2019 kl. 20:27

  Fasiken vad du tvättar hela tiden 🙂

  • oktober 7, 2019 kl. 14:06

   Tycker du? Jag gillar att ha rent i skåpen.

 2. oktober 6, 2019 kl. 23:14

  Det blir så fint hos er, har ni inhängnat hela tomten? Tänker på Turbo om han står och spionerar, han kan inte rymma?

  • oktober 7, 2019 kl. 14:07

   Vi har hela tomten inhägnad och det är ju ett måste för att de kan vara ute hela dagen.

   • oktober 7, 2019 kl. 15:55

    Så klart, såg inget stängsel på bilden.

   • oktober 7, 2019 kl. 16:05

    Men det finns 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: