Dagvill

Just nu är vi lite dagvill både Mr J och jag. Det kändes som fredag igår och idag var det väl lördag eller? Nej, det är fredag säger almanackan och den får vi väl lite på. Så därför kör vi med två lördagar denna vecka. Både idag och i morgon. Vädret har ordnat upp sig och solen strålar som den aldrig varit bakom några moln för någon dag sedan.

Vi är lika lyckliga som dessa lyckoklöver. Jag tycker att dessa blommor är så söta och nu är de många. Efter regnet är allt så grönt att man nästan får ont i ögonen.

Himlen är otroligt blå och vi har +22 i skuggan. Mr J monterar gångjärn och lås på den nya grinden. Solen värmer så han blir lite svettig. Kanske är vi månadsvill också för det känns mer som juni/juli än oktober på väg mot november. Efter konsulterande av almanackan kan vi konstatera att det är den 25:e oktober idag. Vi får lita på det då.

Mr J blir välkomnad då han backar in vid huset efter inköpsrundan. Hundarna kanske hörde att han skulle köpa torrfoder och hundmat till dem. I alla fall väntar de ivrigt på att han ska komma in genom grinden.

Vi har ju sån tur att solen kommer på kortväggen mitt på dagen och där har vi inga fönster. För mig är det perfekt då jag hänger tvätt där. Fast idag har jag inte tvättat. Längst bort på bilden ser ni vår grill och där ska det bli en pergola med någon fin klätterväxt t.ex. bouganvilla. Under ska vi ha ett matbord och bänkar eller stolar så vi kan sitta och äta. Vid grillen ska det även bli ett fint utekök. Nytt underlag ska vi också ha där. Funderar lite på en fuskgräsmatta. Blir skönt för hundarna att ligga på. Vi får väl se vad det blir tillslut.

Jag älskar mina rosenbuskar som bara blommar och blommar hela tiden. Funderar på att ha fler rosor i trädgården.

Det är roligt att ha en trädgård som till en del har fina träd och buskar. Bara att bygga vidare på växtligheten. Jag vill ha lummigt och fint med flera skuggiga platser.

Baksidan vill vi ha med utsikt men med fler växter. Jag har redan hittat bord och stolar som ska stå utanför köksfönstret. Bara att kliva ut och sätta sig. Jag vill inte verka högfärdig men vi kan sitta och se ned på folk därifrån. Vårat hus är ju ca 2 meter ovanför gatunivån. Jag är avis på grannens fina rosor men hoppas att min fina buske ska växa sig stor för den har levererat så fina blommor och många ända fram till nu.

Livet är bra nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: