Oktober snart slut

Sista veckan i oktober har startat och naturligtvis har jag kört en maskin med lakan. Behöver väl inte påminna att jag bytte lakan i sängen igår. Söndag = byta lakandag i detta hus. Jag började med detta när vi fortfarande var inordnade i det hektiska arbetslivet. Det var så skönt att somna in i rena lakan inför måndagen som innebar en hel vecka med arbete.

Där fick jag just rusa ut och ta in lakanen för det började droppa från något moln. Vinkade åt grannen som gjorde precis samma sak med sin tvätt. Fast jag hängde upp våra på ställningen i biblioteket och var grannen hängde upp sena har jag ingen aning om.

I morse väcktes vi av att det arbetades på vår lilla gata. Vet inte riktigt vad de gör men mairen har sagt till att bilar inte får hindra arbetet. Vilket folk verkar ta med en nypa salt. Kanske är det fiber de gräver ned? De förde ett herrans liv och jag fick slå upp mina ljusblå. Nu har vi ju slutat att rusa upp utan här blev det en lugn uppstigning på ca tjugo minuter.

Som vanligt tog jag en titt på våra vinfält. Ja, de är ju inte våra egentligen men jag säger så då fältet gränsar till vår gata. Vi äger inte en enda av dessa stockar eller en enda av de druvor som skördats. Men dricker av det gör vi gärna. Jag får blicka ut över fältet och andra gör jobbet. Bra arbetsfördelning tycker jag. Det nybyggda huset längst bort har fått putsning och snart kan någon flytta in där.

Där bakom det till hälften neddragna jalusiet är vårat sovrum. Grillen står mot grannens vägg och där ska en pergola byggas. Staketet ska ändras en hel del då vi tänker ha öppet mot trädgården på framsidan.

Tror inte att jag fotat från denna vinkel tidigare. Detta är våra franska dörrar från vardagsrummet/matrummet. Vi har ju jalusier överallt och det gör att det verkligen är ljust inomhus. Fast idag måste jag säga att molnen varit lite väl täta. Det är dags att klippa ner mullbärsträdet och nu har vi tjuvkikat på Ali vår spanska granne. Han som lovat hålla koll på vårat hus när vi är ute med husbilen. Vet inte om han heter Ali men så uppfattade Mr J hans namn och tills vi vet om det är rätt eller inte får han heta Ali. Trevlig är han i alla fall.

Detta tror jag är knoppar till mangolia för när vi flyttade in hade trädet massor av blommor som såg ut som mangoliablommor. Nåväl det var väldigt fint och jag lovar att ta kort på trädet när det blommar igen.

Är det blommor eller något annat? Jag har ingen aning om vad det är för ett träd, men småfåglarna verkar tycka om att sitta i det.

Ja det var allt från växtriket idag. Det är ju så att varje dag är helt unik för oss då det är första dagen just på det datumet som vi bor här. Allt är nytt varje dag. Så snart har vår första oktobermånad kommit till sitt slut och vår första novembermånad börjar. Tänk, att få vara med om något för första gången vid min ålder. Ända fram till 18:e juni nästa år är allt den första dagen på det första året för oss.

Våga vinn är mitt motto och det är precis det vi gjort.

Inläggsnavigering

  5 reaktioner på “Oktober snart slut

 1. Gunilla Asp
  oktober 28, 2019 kl. 18:25

  Visst är det Magnolia, men inte knoppar till nästa år utan en frukt från årets blomning

 2. Sol-Britt Granlund
  oktober 28, 2019 kl. 19:27

  Så fint hus ni har, lagom stor, en plan och trädgården med allehanda träd, buskar, blommor och lagom stort så hundarna kan ha full koll på allt som händer🐕

  • oktober 29, 2019 kl. 14:07

   Tack, vi är väldigt glada att vi hittade detta hus. Tänker bo här länge och bli riktigt gamla här.

 3. oktober 28, 2019 kl. 23:32

  Jag har läst men är så trött, måste sova. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: