Solen ler i oktober

Ännu en av dessa underbara dagar med sol, blå himmel och +23 i skuggan. Det är för varmt att sitta i solen så där hänger jag dagens tvätt. Torrt och väldoftande ska den bli.

Solhatt är att föredra om man ska vistas i solen. Men jag föredrar skuggan så därför får den hänga kvar i hallen.

Jag ställer mig på trappan och blickar ut mot dagen och konstaterar att inte behövs det någon jacka eller tröja idag. Stoppar fötterna i sandalerna med pärlorna och drar ett djupt andetag. Oktober i Frankrike är inte alls så tokig, kan nog vänja mig vid det.

M var här och det pratades om upphängning av grind och ny packning till kranen ute. Den håller inte tätt. Kuma konstaterar att om vi ska sätta in en ny grind måste en stor gren sågas av. Den kan skada nya grinden om den sågas av senare.

Mr J har egentligen inte någon bra såg till det men ok han greppar fogsvansen och kör igång. Kuma har alldeles rätt i att den grenen hänger lite farligt till. Fanklubben bänkar sig för en spännande föreställning.

Men Kuma orkar inte hålla sig vaken då föreställningen blir för lång. Han somnar in ovanför lilla trappan. Turbo tycker att vi kunnat ha lite popcorn till den som satte sig på första parkett. Lite V.I.P behandling borde det finnas när väntan på slutet blir så lång.

En nöjd Mr J tittar på resultatet, eller är han bara svettig och trött? Med lite hjälp av mig hamnade grenen på rätt sida av grinden och nu ska den bara sågas upp. Fast det får vänta tills rätt verktyg handlats. Nu ligger grenen uppe vid vedskjulet och så att säga torkar. Det är ju nämligen så att mullbärsträd sågas ända in i knöcklarna och ser väldigt konstigt ut efter det. Men det är så man ska göra med de träden.

Vi fick bättre utsikt mot vinfältet och nu kan jag hålla koll på arbetet där. Kommer de ha någon maskin som sågar ner vinrankorna eller kommer de få stå som de är när bladen fallit av? Jag har ingen aning men det ska bli intressant att se.

Här kommer ännu fler grenar att sågas ner och utsikten total mot fältet. Men jag vill gärna att trädet ska skjuta sina grenar till nästa sommar så vi får fin skugga då också. Vi tänker också göra om topparna på grindstolparna. jag vill gärna ha stenknoppar istället för tegelpannor. De har sådana där vi köpte lejonet. Den vita lådan är vår postlåda och den svarta är den gamla postlådan. Vi tänker ta bort den luckan och sätta något roligt där. Små saker som piffar till det hela.

Vi fyller våra dagar med småsaker att göra varje dag och trivs alldeles förträffligt med det. Såhär när turistsäsongen är över och vardagen är här känns livet så lugnt. Färre bilar på George Clemenceau , ursäkta om stavningen är fel. Det är den gatan som går upp till kyrkan och torget. Vår lilla gata är aldrig så trafikerad utan väldigt lugn. Alltså Alexandre Dumas som är vår gata.

Dags för ett glas rött ute i skuggan.

  6 reaktioner på “Solen ler i oktober

 1. oktober 30, 2019 kl. 21:02

  Maken tycker synd om er när han hör om er värme, här har vi svart som i en säck och 0 gradigt hahaha! Men det var soligt både igår och idag när jag och Frasse var ute. Kram

  • oktober 31, 2019 kl. 17:15

   Ja, vi lider något fruktansvärt av att det är varmt haha. Kram

   • oktober 31, 2019 kl. 19:45

    Hahaha synd om er! Kram

   • november 1, 2019 kl. 02:09

    😂

 2. evadramin
  oktober 30, 2019 kl. 22:59

  Så härligt ni har det. Ni fyller era dagar med att få det precis som ni vill ha det. Kan inte vara så svårt att trivas där.

  • oktober 31, 2019 kl. 17:16

   Livet känns lätt och rätt just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: