Grinden

Det blev inte uppsatt någon grind igår. Förklaringen till det är att då grindstolparna är av sandsten och det är ett material som inte tål hur mycket nötning som helst. Då menar jag av stag som sitter fast i stolpen. Därför behövdes det fyllas i något slags cement eller var det lim? Torktiden på det är tre timmar och inte kunde våra duktiga grindarbetare stå och vänta så länge. Den gamla grinden fick tjänstgöra ännu ett dygn.

Men idag skulle det väl bli en ny grind? Ursäkta ljuset på bilden. Jag hade kommit åt någon knapp och det blev lite tokigt. Vid tolv satte jag igång kaffebryggaren och lassade ut muggar och smörgåsar vid fönstret i dressingroom. Det ser ju lovande ut att en grindhalva står nere vid öppningen.

Sådär nu fick jag ordning på kameran igen. Se där två grindhalvor hänger på stolparna. M står och betraktar sitt arbete med en mugg kaffe i handen W jobbar på som vanligt. Otroligt vad han sliter.

Fick bara med ryggen på M som var lite blyg precis nu. Jag knäpper ju fotot från lilla fönstret.

Jag tycker att det blir väldigt fint och den nya grinden piffar verkligen upp infarten. Fler foton kommer när allt är riktigt klart. Vill inte störa i arbetet mer nu.

Som ni ser fick vi fint väder idag med. Alldeles vindstilla är det. Grannarna har följt detta arbete med stor nyfikenhet och det verkar som att de gillar att vi piffar upp här. Nu ska jag ta en fundering på om spetsarna ska målas i guldfärg eller om de får vara vita som nu. Vad tycker ni?

Jag var även hos frissan idag. Det vill säga så klippte jag ungefär tre centimeter av svansen jag gör på huvudet. Efteråt finklipper jag lite på sidorna och vips har jag en luftig uppklippt page. Precis som jag vill ha det. Billigt blir det också. Återstår att klippa Mr J som börjat klaga på sin kalufs. Var väl ett tag sedan jag friserade honom. Nu är det antagligen för kyligt att klippa ute så det får bli badrummet för honom också.

Undrar vad nästa projekt blir för Mr J? Han håller ju på en del med skrivbordet i biblioteket och sedan har han pratat om väggen i sovrummet. Återstår att se vad det blir.

Halva november har gått och snart är vi inne i december. Varken frost eller någon minusgrad än så länge. Vi har ca +17 idag och håller det i sig kan nog lakanen torka ute i morgon.

Inläggsnavigering

  10 reaktioner på “Grinden

 1. november 17, 2019 kl. 18:08

  Grinden blev fin, men jag skulle ännu hellre se bilden före/efter på dig 🙂

  • november 17, 2019 kl. 18:37

   Ser ut som vanligt inga överraskningar här inte haha

 2. november 17, 2019 kl. 19:45

  Grinden blev så bra! Den passade verkligen in 😊

 3. Sol-Britt Granlund
  november 17, 2019 kl. 20:18

  Så fin grind, entrén blev så pampig! Ja tror att guldfärgen på spetsarna kommer att lyfta fram skönheten i grinden ännu mer, men smaken är så delad, måla halva grinden först och jämför mot den omålade så ser du vilket passar, fast då kanske det blir extra jobb att måla om dom vit igen om du inte tycker att det blev fint, hmm det tål att tänkas på🤔

  • november 17, 2019 kl. 20:40

   Är också inne på guldfärgade spetsar

 4. november 17, 2019 kl. 20:41

  Snygg grind och lite guld skulle väl vara snyggt. Nu är det 5,5 ute och jag tycker det är skönt att slippa värmen men novembergrå diset är väl ingen höjdare dag efter dag. Kram

  • november 17, 2019 kl. 20:47

   Jag avvaktar och låter grinden smälta in mot huset ett tag.

   • november 17, 2019 kl. 20:54

    Det gör du rätt i, med tiden kommer du känna om den ska vara som den är eller inte.

 5. evadramin
  november 17, 2019 kl. 21:32

  Det ser väldigt fint ut med grindstolparna och grinden. Jag har sett liknande grindar här med guldfärg på spetsarna och det är verkligen tjusigt. Men avvakta och känn efter tycker jag.
  Jag friserar också både mig själv och sambon och det är vi båda nöjda med.

 6. Mai
  november 18, 2019 kl. 20:08

  Guld skulle bli jättefint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: