Inget regn idag

Det blir inget inlägg om ett ben, för idag har vi haft en nästan soldag. Benet berättar jag om en annan dag. Vi kunde gå ut på morgonen utan att få vattenkammat hår och jag bytte badlakan och handdukar så tvättmaskinen fick jobba idag.

Man kan faktiskt skymta lite blått däruppe fast min mobil påstår att det regnar. Det gör det väl någonstans då, men inte hos oss.

Kuma gör alltid en översikt av läget innan han behagar att gå ut på riktigt. Idag tyckte han att allt var ok så det blev en stund ute innan frukost. Turbo har sällan några betänkligheter, utan springer ut med glädje i alla väder. Sedan kan det bli så att hon vänder in lika snabbt igen om det regnar.

Men är det ok väder så hamnar hon här ett tag innan frukost. Jag brukar ju bädda innan och Mr J kör ju och köper bröd. Det är ju lyxigt att få färskt bröd till frukost varje dag. Inga konserveringsmedel i bröden här inte. På plattorna syns det att det har regnat inatt. Men gräsmattan blir aldrig lerig då det är så finurligt gjort att den är dränerad och allt överflödigt vatten rinner ut i rör i muren. Så har alla husen på våran gata. Därför har detta med att torka tassarna minimerats ordentligt. Fast idag kom Turbo in och gjorde svarta tassavtryck på golvet. Hon har en viss fabläss för att gå in i buskarna och där torkar det ju inte upp lika snabbt. Men vi har ju klinkergolv så det svabbade jag upp snabbt och Mr J spolade av tassarna/benen på damen. Inte så populärt men nödvändigt.

Apropå Mr J så var det ju en till som blev glad över vädret. Nu kunde han kapa klinker igen och raskt kom det upp ett par rader till. Arbetet har stått still när det regnat och eftersom Mr J har kommit på ett nytt projekt så vill han bli klar med detta. Ett par rader till och sedan måste allt härdas ett tag.

Plattorna torkade upp snabbt på dagen och Turbo placerade sig på dem. De har ju fått röra sig helt fritt idag då vi kunnat ha dörren öppen. Tror vi kommer ha två nöjda hundar ikväll som sover som stockar.

Fick en fråga vad jag kokar ihop till våra hundar till middag. det blir lite olika dag för dag. De får rester av våra middagar om det inte innehåller lök eller ben. Till det blir det ris/pasta och ibland potatis. Grönsaker försöker jag alltid lägga till, kokta som råa. Blandar man väl så äter de t o m salladsblad. Färsk gurka,morötter om man skär i små bitar eller river ner det. Om jag har dåligt med basmat så får de torrfoder light som bas. Aldrig endast torrfoder. Jag värmer alltid maten några sekunder i micron så lukten kommer fram. De bara älskar det och kan knappt vänta tills jag satt ner skålarna. Ja, så gör jag här i Frankrike. I Sverige köpte jag ofta färskfoder som de fick ihop med antingen torrfodret eller ris/pasta. Ska kanske tillägga att jag aldrig blötlägger torrfodret. Därför har de vita fina tänder.

3 svar på ”Inget regn idag

  1. Så härligt att slippa regn det gjorde inte vi i dag.
    Det är lyxigt med färskt bröd varje dag. Det njuter i också av för det mesta när vi är söderöver.

  2. Vi fick en regndag (med spridda uppehåll mellan skurarna) i St. Maarten. Sen dess har solen skinit på oss och det hoppas jag att den fortsätter att göra. Fast vädret rår man ju inte på, det blir som det blir och det brukar bli bra ändå 🙂

    Jag skulle nog idka den där ”spana och kolla in”-varianten istället för att riskera att rusa ut i regn. För övrigt rusar jag väldigt sällan 😀

    Ha det gott!

Lämna ett svar