Aktiviteter på vår gata

Idag har det varit skönt uteväder och det har vi utnyttjat. JR har kört ännu ett lass till återvinningen. Han kom dit 11.42 och de stänger för lunch 11.45. En av damerna som jobbar där kom utspringande och sträckta fram händerna mot JR. Han lastade på och så sprang hon in med skräpet. Fyra vändor tog hon och sedan log hon och sade: ”Mon plaisir” och stängde grindarna. Vilken service!

Himlen var väl lite orolig idag kan man säga, men så tittade solen fram ibland. Alla mörka moln seglade bort någon annanstans. Jag bestämde mig för att ansa rabatten så gräset inte blir för tjockt igen. Ville inte sitta inomhus idag. Sydfranskan hade hantverkare hos sig och en vask låg på framsidan så det var nog ett byte av den hos henne.

Grannen tvärs över vår gata kom med sin hund (en cockerspaniel) och våra hundar brukar bli lite till sig då. Jag busvisslade och tydligen väckte jag x antal hundar längre bort på den större gatan. Jösses, vilket liv det var ett tag. Tur att varken Kuma eller Turbo skäller. Jag låtsades som ingenting och klippte vidare. JR var iväg och köpte en skottkärra. Äntligen säger jag för så jag tjatat på att vi behöver en.

Det märks att det inte regnat på ett tag nu. Sedan har ju JR tagit upp stenar som låg där. Nu har jag inte sett vare sig den äldre mannen eller damen som bor innanför den blå dörren mitt emot. Tidigare såg jag mannen köra och handla bröd men idag var det dottern som handlade.

Väldigt stängt där sedan flera dagar och jalusien är inte heller öppen. Det är nog inte så bra med de gamle.

Det börjar se riktigt bra ut där skräpet var. Hundarna inspekterar alltid då det skett någon förändring. Kuma är väldigt känslig om det kommer in något nytt eller försvinner något. Ingenting undgår den herrn.

Flerfärgade buskar har vi just nu. Så fint i mitt tycke. När vi stod där i trädgården såg jag att trafiken gick så sakta på stora vägen. JR kunde berätta att de satt trafikljus eftersom man höll på att klippa gräset vid sidan om vägen. Fler som klipper gräs med andra ord. Många små traktorer kör omkring nu och det är väl vårbruket som börjat för alla vinbönder.

Men här är det bara blommigt. Inga tanter som irrade runt i vinfältet så jag förmodar att hon hittat ut igen. Sydfranskan var just ute och stängde sina fönsterluckor, trots att det inte är mörkt ute. Men om någon timme är det nog dags för oss att ta ner jalusierna. Så bekvämt att bara behöva trycka på en knapp och så är det stängt.

Jag gjorde rent solpanelerna på vår trädgårdsbelysning idag och nu hoppas jag att de ska lysa lite starkare. Det är så fint när mörkret faller att ha ljus i trädgården. Vi funderar på dörrarna till verkstaden/ex garaget och det skulle vara så roligt om någon ville måla något på dem. Men vi får se om någon nappar annars blir det kanske en affisch med plexiglas över. Något ska det ändå bli där.

 

  6 reaktioner på “Aktiviteter på vår gata

 1. februari 8, 2020 kl. 10:50

  JR får planera sina besök på återvinningen så han kommer just innan stängning – då var ju servicen väldans bra 😀

  Jag brukar tycka synd om dom som klipper gräs/ansar växter utmed motorvägarna. Sååå långa sträckor! Måste kännas hopplöst att inte se nån ände på arbetet…

  • februari 8, 2020 kl. 12:04

   Ett säkert jobb som aldrig tar slut 😄

 2. februari 8, 2020 kl. 10:51

  Ha en fin Schlagerdag! 😀 Jag måste nog leta upp min Schlagerhatt nu snart… 😉

  • februari 8, 2020 kl. 12:05

   Önskar dig detsamma. 🤩

 3. evadramin
  februari 8, 2020 kl. 12:27

  Alltid skönt att bli av med skräpet.
  Gäller att hålla efter i rabatterna.
  Visst är det fint med belysning när det är mörkt.

  • februari 8, 2020 kl. 19:24

   Behövs när det blir mörkt som här om kvällarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: