Lördagen övergår till kväll

Annonser

Sitter här och lyssnar till lätta snarkningar av JR som precis som hundarna är trött av dagens bestyr. Jag öppnade mitt klipperi igen för denna dag. Inte för att jag är frisör eller har jobbat som det i min proffession. Nej, jag började klippa JR efter att han kommit hem från frisören och huvudsvålen syntes. Han blev så bränd av solen sedan så han kunde inte kamma sig. Så jag youtubade och hittade information hur man klipper herrar. Så nästa gång det var dags och det dröjde kan jag lova, öppnade jag mitt klipperi. Sedan dess är det jag som klipper JR och han är väldigt nöjd efter mitt värv.

Så jag slog upp dörren och ställde plaststolen mitt på gräsmattan efter frukosten. Bra om kunderna får lite utsikt när man håller på eftersom jag inte har någon spegel. Dagen till ära hade JR också köpt en apparat som underlättar mitt arbete. Jag har studerat på youtube hur man använder en sådan och jag är nog läraktig för jag är stolt över mitt jobb. Kan meddela att JR också är det. Så en nöjd kund bjöd en nöjd frisör på en öl ute i trädgården.

Det tyckte Kuma var perfekt och lade sig att sova i skuggan. Solen värmde ordentligt och det var skönt med lite skugga från magnolian. Himlens färg kan man ju inte klaga på heller.

Det finns ju fler ställen med skugga och dem hittar Turbo. Inget tokrus idag men lite struttande runt hann hon med innan hon blev trött. Som ni ser var fönstret öppet ut till trädgården. Jag sätter på gallret då hundarna tycker att det känns tryggt när de är inne. Det blir lite som ute fast inne då vi äter frukost. Vi har ju inget bord ute ännu, för plastbordet ska bort och ett nytt ska JR bygga.

Idag har han röjt undan plattor för vår nya bänk och forslat singel som inte ska vara kvar. Kanske kommer en sneak peak i morgon på var bänken ska stå. Jag har faktiskt vipplat också. Jadå, tar man det som en tur i huset så blir det inte så jobbigt. Torkade av fönstren där Turbo jagat flugor också. Såg ut som någon slickat på fönstren innan. Sedan gjorde jag rent deras pall där vattenskålen står. Den blir lite ucklig efter ett tag och när man gör rent den så blir köket finare i mina ögon. Passade på att göra rent deras vattenskål också. Vi var ju så lost utan svinto, men har hittat något utan vare sig medel eller annat utan man kör bara runt trissan och det blir så fint. Vatten och ståltrissa är modellen.

Ja det har vi sysslat med idag. Så dagarna går och även om det kanske verkar som att vi jobbar hårt så tar vi det lugnt. Ingen stress och hinner man inte med så finns det fler dagar.

Ikväll ska vi titta på melodifestivalen och äta varmkorv med bröd. Fast senare blir det en fin ostbricka. 🙂