Dagen gick fort

Annonser

Undrar lite vart den här söndagen tog vägen, men en förklaring är kanske att vi tog lite sovmorgon. Som pensionärer stiger vi sällan upp före tio och sovmorgon innebär en timme senare. Dagens projekt var golven, trodde jag för när vi var klara så satte JR igång med ett annat. Jag var tvungen att gå ut med en öl och säga till på skarpen att det skulle vilas en stund.

Kuma var mycket nöjd då jag placerade baken i en stol. Han gick målmedvetet till sin plats vid staketet. Jag fick flytta stolen med jämna mellanrum för att få ansiktet i skugga. Det brände ordentligt på byxbenen så idag var den stark. Fåglarna har fint byggmaterial som ligger och väntar på hämtning.

Turbo var inte sen att följa efter och så körde vi en stunds trädgårdshäng. Ska skaffa mig en solhatt med breda brätten när de inleder säsongen för det på Super-U. Visserligen har jag en hatt men vill gärna ha en som skyddar nacken bättre. JR är knallröd i ansiktet efter dagens uteprojekt.

Men precis som Turbo kan inte JR vara still alltför länge. Han ska ju bygga bänk och det måste planeras lite innan. Jag och Kuma körde lite avslappning i skuggan och lyssnade på fåglarna som kvittrade lika ivrigt idag med. Blev sittande i stolen ett bra tag men när det var dags att flytta på stolen en fjärde gång lyfte jag på häcken.

Aha, det är här JR håller till. Han anlägger en gångväg till baksidan. Det ligger massor av singel här av någon konstig anledning och de använder JR nu att lägga dessa plattor. Där borta vid vattenpasset. Den gula saken ska bänken stå. Just där busken skuggar ska vi ha stor palme så vi får lite skugga på bänken.

Det blir mycket jord över när vi gräver för poolen och det ska vi/ JR lägga här och så gräs. All singel ska krattas upp och läggas i hålor som blivit vid muren mot gatan. Vi tror att de haft något slags uthus här på udden då vi tittat på google. Jag försöker övertala JR att sluta för idag och att vi inte har bråttom att få allt klart. Vet inte om det var mig han lydde eller om han bara var trött för han slutade faktiskt. Plattorna är av betong och dubbelt så tjocka som de man köper i Sverige. Att flytta dem är väldigt tungt.

Ja, det var så söndagen förflöt och kanske varför den gick så fort. Tror hundarna sover gott ikväll efter att ha varit ute hela dagen. Samma gäller nog oss tvåbenta. Sakta men säkert förvandlar vi denna trädgård till en fin oas att må bra i. Till nästa år ska jag peta ner lite lökar så det blommar en del såhär på våren. Sedan får vi se om kottepalmen tar sig annars sätter jag en annan palm där eller kanske pampasgräs. Det är så rofyllt när gräset rasslar i vinden. Allt får ha sin tid då vi inte har bråttom.