Karantänsysslor

Vädret är lite bättre idag men vinden är så kylig. På radion sade reportern att det snöar i Pyréneerna  och även vid alperna. Nollgradigt ska det bli där. Det är ändå otroligt så nära skidorterna är vårat hem. Ändå är det vår här och med några grader varmare så känns det ännu mer overkligt.

Jag satte igång att göra lite mer juice idag. En behållare räcker i tre dagar för oss två. JR körde en sväng med snabeldraken under tiden.

Jag skär ned kumquat i små bitar innan apelsinerna pressas. Det är ju skalen som är söta så de får komma med. Tvättar dem noga innan förstås. Kan berätta att apelsinjuicen får en lite syrligare smak som liknar krusbär i smaken. Vi tycker att det är riktigt gott. Ett glas var morgon blir det.

Satte oss ute i solen och intog lite b-vitamin. Men vinden var som sagt en aning för bitig. Det gäller att hålla sig i rörelse så man inte bli kall.

En nyklippt gräsmatta inbjuder till bra träning och en del av oss tog tillfället i akt.

Men det är klart att även den mest träningsbegivna också blir trött efter ett tag. Man behöver ju inte heller ha en stafettpinne i munnen när man springer.

Tror jag såg två motionärer på gatan idag. De hade full koll på hur långt hemifrån de var för mobilen höll de framför sig. De gick inte tillsammans utan var för sig vid olika tidpunkter. Inte konstigt om det börjar krypa i kroppen efter sju dagars karantän. Har man sedan som vi varit drabbad av coronan så vill man gärna ta sig för något.

Jag dristade mig till att gå runt huset i morse för att få lite motion. JR passade på att sätta upp ett par plattor till för hålen vid fönstren på huset. Så Turbo stannade också kvar ute och jag gick in med Kuma. Vi kände oss nöjda med utelivet för idag. Det var också dags att skriva ut den nya blanketten vi måste ha med oss när vi är ute och går. Ja, fransmännen älskar blanketter.

Ja, det var vår onsdag, hoppas ni alla haft det bra och håller er så friska ni kan.

2 svar på ”Karantänsysslor

  1. Här behöver vi inga blanketter, men polisen kollar kvittona om man varit ute och handlat (datum och tid så man inte är ute och drar runt på “gammal” mat) och frågar var man bor så man inte gått onödigt långt. Har jag hört. Har inte blivit stoppad själv. Inte ens sett nån polis…

    Ha en fin dag!

    • Vi får bara gå ute på gatan en gång/dag, så idag drar JR soptunnan till tömning och går upp till posten med ett brev. Om posten inte har öppet i eftermiddag så får han gå dit imorgon och dra hem tunnan på hemvägen. 😄

Lämna ett svar