Väderväxling

Med trötta ögon lät jag jalusierna åka upp en bit i sovrummet och dripp, dropp hördes det. Regnade så det stod härliga till. På med jackan och motade ut en ytterst motvillig Kuma. Han stod på trappan och tittade ut länge innan han dristade sig att gå ut och göra morgontoaletten. Vi förberedde oss på ännu en dag inomhus. Men så vid halv tolv var det som någon tände lampan ute och det blev ljusare. Det hade slutat att regna och jag öppnade dörren så hundarna kunde gå ut.

Fortfarande lite vått i gräset men nu kommer det inget uppifrån. Luften blev med ens lättare och inte så fuktig. Konstigt att humöret steg flera grader på en gång. JR fick bära ut min rustaväska med lakanen  till tvätteriet. Nu djädrar ska det bli tvättning av i morgon. Här ska lakan fladdra i vinden och soltorka för i morgon blir det sol.

Fimpan och BollKalle kom förbi vår grind med Turbos käresta i koppel. Vet inte om de bara var ute och gick eller skulle någonstans men vi utbytte hälsningsfraserna och de skyndade vidare. För oss är det skönt att de inte är hemma i trädgården just nu då Turbo är i höglöp. Hon blir så pipig då deras hund är ute. Tror Kuma lagt av med fruntimmer för han visar inte alltför stort intresse längre.

Jag vickade bordet ute så vattnet som samlats på det rann av. I morgon kanske vi kan ta våra öl där ute. Vi har nog hittat ett parasoll som snart kommer att finnas i vår trädgård. Vi planerar för sol och varmt väder nu. Jag tittade till mina blå sommarbyxor och de är redo för användning. Vi lämnar våren bakom oss och strax träder vi in i sommaren. I morgon har vi planerat lite trädgårdsarbete.

Här skulle herr Humla förevigas, men den rackaren försvann in i en blomklocka precis när jag höjt kameran. Jag stod beredd på att han skulle krypa ut, fast kröp gjorde han inte utan for ut som skjuten ur en kanon och sedan in i nästa klocka. Något sade mig att han inte ville vara med på bild eller så hade han inte tid med sådant trams som fotografering. Han var hungrig. Men nu torkar klockorna i den svaga vinden och det ser mycket trevligare ut.

Lite sol på dessa så blir nog druvorna fina. Precis som det nu kommer en tid efter regnet så kommer det en tid efter coronan, även om den dröjer. För oss känns det nu som att vi släppts ut från karantänen inuti karantänen. Det är en stor befrielse att kunna vara ute i trädgården och njuta.

Livet efter regnet i första hand alltså.

  6 reaktioner på “Väderväxling

 1. boihusbil
  april 22, 2020 kl. 21:34

  Ja vädret är onekligen något som kan sätta en i karantän. Vi har nu haft två soliga och sköna dagar med 20grader. Fast imorgon sjunker det igen…

 2. evadramin
  april 22, 2020 kl. 22:54

  Nu är det ju så att humlan är en drottning. Och den som ska starta upp ett nytt samhälle. Hon surrar runt för att hitta en bra plats för att bygga sitt nya bo.

 3. april 23, 2020 kl. 10:38

  Hoppas lakanen hänger där och fladdrar nu då 🙂

  Ha en skön dag i halv-karantän 🙂

  • april 23, 2020 kl. 10:45

   Snart så hänger de där ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: