Värmen är här

Jag såg faktiskt ett moln idag, men så var det bara borta. Härligt efter att ha haft ett helt molntäcke över oss ett tag nu. Sommarvarmt idag och en svag vind som fick mig att tänka på svensk sommar. Vi har tillbringat mesta tiden av dagen ute och samtidigt gjort rent golven. Så lätt det går med städningen här.

Jag vet fortfarande inte vad detta är för ett träd? Men fåglarna tycks gilla de gula bären/frukterna. Det kvittrar så in i norden från trädet varje dag. Förresten så såg vi två duvor pippa på elledningen idag. Trodde de var klara med sådant tidigare i våras, men de kanske kör flera gånger här nere på grund av klimatet?

Hundarna är förtjusta i detta vädret och att kunna gå in och ut i huset som de behagar. JR:s träskor är ett par föredetta träskor och visade sig inte vara äkta heller. Men äkta vollsjö är paketerade och postade så nu när posten fungerar väntar JR ivrigt på paketet. Men att slänga de gamla det går absolut inte förren de nya kommit. Jag kör med mina gamla innesandaler ute och de nya vita inomhus. Men JR såg två klamrar på undersidan av de vita idag när han körde snabeldraken. Han muttrade något om repor i golvet, fast eftersom vi har stengolv så tror jag inte att det blivit några repor.

Idag var det stora mätningsdagen och nu har JR fundilerat på trädäcket och allt som ska till där. Vi har bestämt oss för ett trädäck och jag tror faktiskt att JR kan göra så att det håller några år.

Därför ska vi, här darrar jag lite av nervositet, bege oss in till Beziers i morgon för att rekognosera vad som finns och eventuellt köpa början till trädäcket. Jag vill gärna gå in på Jardinen där också och se om de har tuggben samt en rälig pipleksak till Turbo. Något hon kan rasa med i trädgården. Hämnden är ljuv ibland. Skämt åsido så har hon visat att något vill hon leka med där ute eftersom hon tagit ut råttorna så fort hon kunnat. Men de blir så smutsiga så jag tänkte att något i ett tåligare material vore bättre.

Sedan vill jag gärna in på vår jardin för att köpa rosor till de gamla grindarna och sedan se vad de har i klängväg till pregolan.

Men tusan så nervöst det känns att efter sju veckor bege sig utanför byn. Med munskydd ,elräkningen och passen ger vi oss iväg i morgon.

  6 reaktioner på “Värmen är här

 1. evadramin
  maj 17, 2020 kl. 23:14

  Duvorna måste upprepa detta för att vara säkra på att det blir avkomma.
  Ha det nu så trevligt i morgon när ni ska köra iväg på en liten inköpsrunda. Jag är säker på att du kommer att gilla det och det blir säkert väldigt roligt. Och jag tror du kommer hitta något som ni vill köpa. Ha det så gott.

  • maj 18, 2020 kl. 02:38

   Du har nog rätt i det med duvorna

 2. maj 18, 2020 kl. 00:25

  Snordyrt med trävirke i Frankrike och tyvärr inte av lika bra kvalitet som i Sverige, vilket bla vi bittert fått erfara. Men det finns ok grejer om man är beredd att öppna plånboken lite mer. Vi snålade och det straffade sig.

  • maj 18, 2020 kl. 02:39

   Impregnerat blir det troligtvis.

 3. maj 18, 2020 kl. 10:30

  Tänk att en sån normal grej som att åka iväg hemifrån känns som värsta äventyret nu…

  Lycka till på utfärden!

  • maj 18, 2020 kl. 11:02

   Ja, det är ju inte klokt så skygg man blivit. ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: