Fyra reglar

Hade lite funderingar på att rensa och klippa i rabatten på framsidan, men där ligger massor av virke så jag kommer inte åt rabatten. Vilken sabla otur. Eftersom jag blev utan projekt idag tog jag på mig ansvaret för supporteravdelningen till bygget av trädäcket. Jag och hundarna tar verkligen detta på stort allvar.

De har provlegat på platsen för det kommande trädäcket och Kuma tycker att det är en bra utsiktsplats. Nu är det lite hårt på cementplattorna och knöligt med gräset mellan dem. Jag är glad att steget ner till marken blir lägre då jag inte är någon vän av trappor efter mitt benbrott.

Vår grill är nedmonterad och det var en tung sak. Där blocken står ska vi ha tre stora krukor med någon fin klätterväxt som ska växa upp och bli ett tak, när pergolan också är på plats. Vår eminente elektriker G har ju installerat el i hörnet så vi kan köra racletten, datorerna och sedan reningsverket till poolen. Idag ringde vårat el-bolag och bokade tid för byte till en högre säkring som vi har begärt. Vi behöver det när våra R2D2 körs och sedan för reningsverket. Det svarta ni ser i hörnet är kaffesump som jag strött där. När JR lyfte på plattorna som låg där visade det sig att de tydligen flyttat dit från det andra stället. Alltså inte ända bort till grannen. Men nu bör de flyttat dit.

Ibland när vi suttit ute har vi hört ett kvackande från grillen och idag hittade vi grodan boll under en av plattorna. Vi ordnade ett nytt bo till honom borta vid vedboden. Det ligger en hel del sten där och är skuggigt så han ska nog trivas bra där. Hade tyvärr inte kameran ute just då så det blev inget kort av vår vän.

Fyra reglar av nio är klara och nu är det bara resten kvar.

Jag gjorde lite mer än supporta. Det blåser lite ute och blad från träden faller ner och dem plockar jag upp och förpassar till soporna ivrigt påhejad av Turbo som vill vara med överallt. Blåsten är varm och välbehövlig då vi har sommartemperatur här.

Jag antar att vi fortsätter att göra samma saker i morgon, förutom när elgubben kommer och byter säkring. Så fint när man får mail med konfirmation om dag och tid, då vi inte är så bevandrade i franskan. Lättare att läsa än när vissa pratar. Men det visade sig att JR uppfattat rätt i telefonen.

  6 reaktioner på “Fyra reglar

 1. evadramin
  juni 9, 2020 kl. 23:11

  Var ju bra att du hittade annat att göra. Det går framåt ser jag.
  Du får träna vovvarna att plocka upp bladen till dig.

  • juni 10, 2020 kl. 02:03

   De är inte ett dugg intresserade av att hjälpa till. 😄

 2. juni 10, 2020 kl. 11:16

  Vilken fin och hjälpsam supporterklubb han har, JR 😀

  Ha en braig dag!

 3. boihusbil
  juni 10, 2020 kl. 12:15

  Sysslolös vill en ju inte vara.. eller ibland är det ju riktigt skön. Njut av dagen!

  • juni 10, 2020 kl. 12:18

   Njuter av varenda dag och sekund sedan vi flyttade hit till Thezan-les-Beziers. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: