fbpx
Konstruktionsmöte

Konstruktionsmöte

Sista brädan är fastsatt på trädäcket och nu startar fas 2 i byggnationen. Vi vill ha en pergola över bord och stolar. JR har min vision klar för sig och det kommer bli så fint. Vi tänker även att han ska snickra ett bord till trädäcket och en bänk. Tror vårat möte idag klargjorde hur det ska se ut. Jag vill ju ha ett bord som tål att stå ute året om och är lätt att torka av.

Lade ut lite smulor vid Leo till Knuttarna som har ätit under hela dagen. De gillar också baguette. Strödde ut kaffesump efter uppfarten då JR sett en del myror där. Plockade bort vissnade rosor på buskarna och stack mig på en tagg precis som Törnrosa, men jag somnade inte in i hundra år. Men nog blir man sömnig när det är över trettio grader och nästan vindstilla?

Vi håller oss i skuggan och Turbo är tydligen inne i ett löp nu så hon är lite tetig. Äter inte det eller det. Därför fick Knuttarna smulor och det finns mer när det är uppätet. Vi svettas en del i detta väder och idag har jag lärt mig göra vätskeersättning hemma. Blir bra för att inte bli uttorkad.

Jag har på mig de nya glajjorna och det är så skönt för mina ögon. Här från vårat nya trädäck har jag överblick över allt. Ja, nästan i alla fall. Turbo är av samma åsikt även om hon här ligger nedanför trädäcket.

Avslutade dagen med ett glas rosèvin. Kan verkligen rekommendera detta fina från Laurens som är en grannby. Milt och gott att smutta på. Vi dricker gärna lite lättare vin nu då det är så varmt ute.

I morgon är det fredag och JR ska köpa lite…. ja vad då? Brädor eller rättare sagt stolpar. Så jag får nog tillverka en hel del vätskeersättning. Här ska byggas minsann. Så jag servar med vätska och mat till byggaren. Hundarna ligger gärna och tittar på. Allt virke vi använder är impregnerat så det ska hålla ett tag. Kanske inte så vackert till en början då det skiftar lite i grönt men det försvinner rätt snart. Räfflat och sågat i olika längder för att inte slå sig. Här har JR konsulterat snickare och vi hoppas de har rätt. Vi kör på och trivs med detta trädäck.

Värmen och solen håller i sig verkar det som. Men vi har resurser så det går bra.

4 svar på ”Konstruktionsmöte

  1. Nu verkar JR ha full sysselsättning ett tag framöver.
    Värmen är tröttsam och vätska går det mycket av.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: