En kort sväng idag

Annonser

Vi hade ett ärenden som behövdes åtgärdas rätt snabbt. H ville ha presenter och nu var det dags att köpa dem. Men först en god frukost och så var vi redo för turen. Jag trodde att vindruvsskörden höll på för fullt nu och blev lite snopen när inte en enda traktor var ute på fälten.

Fast när vi körde hem mötte vi två traktorer som man använder vid skörden. Så de har börjat även om det inte är här just nu.

Först stannade vi vid en affär som ligger bredvid den Jardin vi brukar åka till och köpa tuggben till hundarna. De har satt solceller på taken över parkeringen. Det är så bra att stå där i skuggan. Smart lösning tycker jag.

Castorama skulle vi till sedan men endast när presenterna var inköpta. Vi fick köra till ännu en affär innan allt var klart. JR hade så bråttom att han parkerade med nosen mot solen. Ingen hit alls och jag fick dra för gardinerna så hundarna inte skulle bli överhettade. Men efter det stoppet bar det av till det vi ville titta på. Nu ställde JR oss så vi hade solen i baken och då toalettdörren är stängd besvärar solen oss inte. Här skulle vi inte handla något så det hela gick fort. Dessutom vevade jag ner rutan och vinden kom från rätt håll. Skönt tyckte Turbo.

Hemåt sade jag till chauffören och han lydde snällt. Vi körde en snabbis till vår Jardin som hade semesterstängt och det är ju rätt logiskt då det i princip är hopplöst att plantera nu då jorden är stenhård. Vi får helt enkelt lugna oss med nya plantor ett tag. Jag ville handla lite till mig på Super-U så det blev ett stopp där innan hundarna kunde få komma in i sin trädgård. Gissa om Kuma var glad? Han har legat ute hela eftermiddagen och bara njutit och även Turbo tog det lugnt ute idag.

Men alla dagar har ett slut och hundar blir hungriga också. Därför var det idel glada miner när jag sade att nu skulle det bli middag. Så var denna onsdag till ända och vi har gått in för att kyla ned oss efter en dag på vägen och i trädgården.

Nu har vi nästa dilemma att lösa. Vi behöver en kartong att packa ned presenterna i. Men JR har kanske en lösning som vi ska prova i morgon. Hoppas den fungerar för annars vete tusan.