Lördagslugn

Idag hade jag lovat JR sovmorgon och jag vaknar alltid efter sju timmars sömn. Pjong och så är jag utsövd. Så från 09.30 satt jag och läste nyheter i ab och expressen. Släppte ut Turbo som ville göra lite toalett. Vilken elände och så förbannad jag blir på dessa sk klaner som etablerat sig i Sverige. Ut, bort försvinn känner jag och blir så frustrerad över regeringens handlingsförlamning. Tor inte jag är ensam om att känna: ”Gör något då”!

Ska nog strunta i att läsa de svenska nyheterna ett tag och bara de internationella.

JR har spikat och bankat på baksidan idag och minsann ser det inte ut att bli ett trädäck där också. Vårat frukostrum börjar ta sin form och snart blir det lättare att gå ut genom köksfönstret. Vi har ju morgonskugga på denna sida och det är så trevligt att titta på folk som går förbi. Men just nu är det mest traktorer med släp fyllda med vindruvor som kör på vägen. Bråda tider för vinbönderna.

Lite softande på eftermiddagen har vi hunnit med. En vinterpratare blev det idag till en bit mat. På denna sida är det så lugnt och det enda som bryter tystnaden är när ungdomarna kör hem från floden på sina mopeder. Igår körde en traktor runt på vårat vinfält och rensade gångarna mellan rankorna. Tror det snart är skördedags och den stora blå kommer körande vilken morgon som helst.

Lite annan vy nu när man tittar mot udden. Fint tycker jag och nu börjar det likna något. Trästaketet i bakgrunden ska bort och vi har en liten buske som är på tillväxt framför det. Ett litet problem vi har är att JR:s häcksax är hos H i Arlöv och det är ju lite svårt att skicka per post. Vi hade behövt ansa vår häck lite och har inte lust att köpa en ny häcksax när vi har en sprillans ny i Sverige. Det ska väl lösa sig så småningom tänker jag.

Alla dagar har ju ett slut och så även denna lördag. Jag plockade in tvätten som hängt på tork och så fick hundarna sin middag. Vi äter lite senare och då sover hundarna redan. Dagarna utomhus tar på krafterna.

2 svar på ”Lördagslugn

  1. Håller med dig helt om att vissa bara ska utvisas. Det är inte ett sådant samhälle vi vill ha som dom så kallat ”klanerna” skapar.
    Trevligare att bygga trädäck och skapa fin miljö i närmiljön. Många mysiga platser i trädgården som växer fram.

Lämna ett svar