Arborister i farten

Inte för att vi är specialister på att klippa träd men vi tittar på grannarna här och det finns ett träd som man absolut ska klippa ned varje år på hösten. Nu inväntade vi gynnsamt väder för vårat trädarbete. Vi verkar vara sist i kvarteret men förra året var fimpan sist.

Vårat objekt helt ovetande om det öde som väntar. Ett bra solskydd och fåglarna har tyckt om att härbergera i det. Men man måste sköta om sina träd och sin trädgård. JR satte igång med att såga och jag klippte ned bladen och småpinnarna. Då uppenbarade sig ett svart moln och plötsligt kom det en rejäl regnskur. Bara att gå in och vänta en stund.

Men efter regn kommer solsken och med det värme. Men vi kämpade på och nu skulle alla grenar sågas. Jag har väl lyckats klippa ner hälften av allt och vi har nog tre säckar fulla.

Min kropp skriker att nu får det vara slut på dessa dumheter och mitt förnuft säger att absolut. Färdigklippt för denna kvinna är det. I morgon får JR klippa resten för jag ska vippla i lugn och ro. Hundarna tyckte i allafall om att få vara ute hela dagen… nästan.

Nyfriserat mullbärsträd och vi känner oss väldigt duktiga. Nu ska det få vintervila tills i vår då det säkert kommer att explodera precis som i år. Denna gång var inte JR så nervös att vi dödat trädet för nu vet han att det kommer tillbaka som fågeln fenix. Hoppas bara min kropp också gör det inom en snar framtid.

Utsikten mot vinfältet har förändrats och himlen var redigt upprörd men efter regnskuren hade vi mest sol. Jag torkade av bordet från all Saharasand som kommit och idag var regnet rent för det kom från bergen.

Fyllda tomater blir dagens middag och det har blivit något av min favoriträtt. Jag älskar tomater. Vi har kommit överens om att köpa en riktig sax för trädklippning nästa år.

  3 reaktioner på “Arborister i farten

 1. evadramin
  oktober 23, 2020 kl. 22:39

  Otroligt vad det blev tomt vid grinden men vilken utsikt det blev. Jobbigt att hålla på och klippa så mycket bättre att vippla.

 2. oktober 24, 2020 kl. 10:22

  Duktigt jobbat! Hoppas att din kropp mår bättre idag och att det går bra med vipplingen.

  • oktober 24, 2020 kl. 10:28

   Lite stel men håller mig upprätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: