Inköpsdag

Idag var det dags att beta av inköpslistan för kylskåpet började bli väldigt tomt. Vi har dragit ner på inköpen på Super-U för att slippa konfronteras med alltför många människor. Men det kändes bra att ha fullt kylskåp igen och även frysen har idel godbitar. Engång i veckan kör JR och gör dessa inköp. Idag hade de dragit rep vid gångarna för kläder och sådant som inte tillhör livsmedel eller hygien. Eftersom alla klädaffärer och Jardin måste hålla stängt så kan ju inte varuhusen få sälja kläder. Tidningar får vi köpa uppe vid tobaken vid torget. Det fungerar utmärkt.

Vi har det ändå väldigt bra här i vår inlåsning måste jag säga. Det går ingen nöd på oss även om jag har skaffat mig lite halsont. Man ska inte sitta ute hur länge som helst om dagarna så idag har jag traskat runt mer.

Mina rosor blommar ännu en gång detta år. Jag har bestämt mig för att köpa fyra nya rosor som ska få stå vid den gamla grinden. Hoppas jag hittar en gul för det saknar jag.

Än så länge är denna rosa men ni ser skiftningarna till orange. En helt underbar ros som jag ska fota när den slår ut på riktigt. Om ni undrar så ja, jag älskar rosor. Detta har jag tänkt får bli min lilla rosenträdgård. Nu när gräset också verkar ta sig kommer det att bli så fint tills den hårda värmen kommer förstås. Rosorna som jag ska köpa får vänta tills vi får köra fritt igen.

Idag hördes hesa Fredrik som vi kallar varningssignalen i Sverige. En gång i månaden hör vi den här i byn och det är något som jag kommer ihåg från min barndom. Man kollade så att tutan fungerade. För mig känns det tryggt och väldigt hemvant.

Grönsakstanten tvärs över gatan har något på gång. Idag kom vinbonden hem med en liten grävskopa på släp efter traktorn. Deras dotter hoppade vant upp på den och körde ner den från släpet och bort bakom huset. Både jag och Turbo retar oss lite på att vi inte kan se vad det är de bygger. Just nu har de börjat göra en grund till något. JR såg inte heller något när han rattade Mackan för att handla. Men jag tyckte det var käckt att tösen körde grävaren. Tuff brud det där. Grönsakstanten passade lilla bebisen åt tösen.

Tyckte denna motljusbild blev rätt häftig. Ja, vi hade en del sol idag och som sagt så satte jag mig inte ner. Det räcker med det ont i halsen jag fått. Inte mycket trafik på vägen heller.

Det är ju alltid någon som måste göra något och vi andra tittar gärna på. Kratta löv gör ju att man håller sig varm i alla fall. Jag gick in strax efter detta foto. Det blir mörkt strax efter halv sex så när solen försvinner blir det kyligt.

Om jag gjort något idag? Jodå, jag har kört en maskin med smutstvätt som nu hänger och doftar gott i dressingroom. Kört igång diskmaskinen och småpysslat lite allmänt. Så jag har minsann jobbat på jag också. Sedan har jag stenkoll på valet i USA och meddelar JR nya saker vare sig han vill eller inte. Vet inte om han uppskattar det men han får det då jag är väldigt intresserad av någon anledning. Kanske för att jag är för demokrati?

3 svar på ”Inköpsdag

 1. Vackra rosor!

  Jag undrar självklart hur valet ska gå, men jag orkar inte med att höra allt som sägs på vägen till resultatet. Hur tjatigt som helst! Hoppas att JR står ut bättre än jag 😉

  Ha en fin torsdag!

 2. Det är skönt med fullt i kyl/frys och slippa handla så ofta.
  Rosor kan man inte få för många av.
  Motljusbilden gillar jag.
  Finns alltid lite småpyssel att göra.

Lämna ett svar