Torsdag och ny vardag.

Ännu en varm dag med plusgrader över tjugostrecket. Ska inte tjata om det fina vädret då jag vet att det är helt annorlunda uppe i Sverige. Vi får nämligen dagliga väderprognoser från H som ju bor i Malmö. Men hundarna har haft ännu en skön dag ute i trädgården och de har fullt sjå att hålla koll på alla som är ute och går i dessa dagar. Många utnyttjar sin timme att få vara ute i friska luften. Vi gör det också och JR kör sin morgoncykling upp till torget i vanlig ordning.

Vi tänker äta hamburgare ikväll och då ville vi ha sallad, samt göra räkmackor i morgon. Alltså gäller det att passa på när det är torsdag och torgmarknad.

Trots JR:s protester tryckte handlaren ner två stora salladshuvuden i påsen och sade samma pris för bägge. Men vad ska vi göra med allt detta? Våra hundar är inga kaniner och vi har ingen granne som har det heller. JR fick med sig några tomater också vilket jag uppskattar.

Det blommar i trädet som jag inte har en aning om vad det är. Lite lustigt att det blommar upp när det närmar sig jul. Man får inte någon julfeeling om så säger. Vinter ska det väl vara men vi sitter ute i solen och måste flytta oss till skuggan då det blir för varmt. JR jagar flugor inomhus och de är lika förvirrade som vi. Men det värsta är de förvirrade småfåglarna som drattar ner i vår öppna spis. Imorse hade vi en förvirrad fågel som vi hade fullt sjå med att hjälpa ut. Men vi lyckades tillslut. Det brukar gå lättare än idag men både vi och fågeln var väl trötta.

Mina julrosor frodas och det blir nog fint till jul. Inte många blad såhär års men massor av blommor. Till Turbos förtjusning smyger det katter vid muren till vinfältet. De jagar möss och det tycker både jag och Turbo är spännande. Om inte Turbo varit alltför förtjust i katter så hade jag gärna haft en sådan i vår trädgård. Men den stackarn hade nog haft ett stressigt liv.

JR har ju börjat en storsanering av Mackan då den varit åsidosatt under nästan ett helt år. Vi har bara inte orkat att ta tag i det. Men nu känns det som att vi börjar kunna ta tag i det också. Hundarna tycker väl inte att det är riktigt okej att JR går utanför tomten, men han kommer ju tillbaka.

Jag har ju börjat gå min runda på uppfarten och idag gick det hyfsat bra. Får ont i ryggen då jag belastar lite snett men här ska det nog bli bättre när jag byggt upp lite muskler. Hoppas jag i alla fall. Flåset är under all kritik just nu så tempot ska höjas. Innan mitt benbrott och krossade fotknölar gick jag ca 1 mil om dagen med hundarna. När jag sedan inte fick stödja på foten under ett halvt år mådde jag inte så bra. Gick upp i vikt och kunde inte ens göra min yoga. Men meditationen har hjälpt mig en del. Nu yogar jag lätt varje morgon och så har jag ju kommit igång med att gå. Detta ska nog bli bra.

När JR kapade mullbärsträdet klippte jag ju ner pinnarna, men sparade några och satte i en vas inne. Tänkte att det kan ju vara lite dekorativt med pinnar och så plötsligt börjar det gro. Lite grönt till jul skadar ju inte eller hur?

Roligt tycker jag att det är när jag börjar förstå vad de pratar om på radion. Den står på hela dagarna och det är för att vi ska lära oss franska i vår egen takt. Har man språköra så har man.

3 svar på ”Torsdag och ny vardag.

  1. Vilken härligt fräsch sallad.
    Konditionen tappar man snabbt och det tid att bygga upp den igen. Bara att kämpa på. Har en känsla av att du är rätt så envis så det ska nog gå bra.

Lämna ett svar