Fy tusan så kallt

Bara +15 idag och senare drog det ner till +12 och vi kom gemensamt till att idag stannar vi inomhus. Hundarna ville inte alls stanna kvar ute då jag gick ut och gav småfåglarna deras mat. JR tog fram jackan då han skulle cykla och handla baguette. Han sade att det var nästan så att han ville ha handskar på sig men bara nästan.

Nu när det börjar bli kyligt på nätterna faller alla löv som snöflingor och vinfältet är helt kalt nu. Solen var väldigt blek idag och vinden kom från norr vilket gjorde att det var kyligt ute. Det är bara att acceptera att vintern är på intågande även här nere.

Det är fredag och idag fick vi en blänkare i vår facebookgrupp. Den 29:e november kommer det ske en insamling av leksaker,kläder mm vid Super-U för behövande. Nu under pandemin är det flera som blivit permitterade och kanske inte har råd med julklappar och annat. Ett fint initiativ av mairen. Sedan kommer allt delas ut till de som behöver allt. Barnen får leksaker och de får mat till jul vilket känns väldigt bra.

Jag gick endast till udden idag för vinden var inte särskilt snäll. Tror absolut att det blir en brasa i spisen ikväll. Middagen ikväll blir den även extra kulinarisk, vi kommer äta kokt korv med bröd. Det räcker bra eftersom vi ätit en burrito med kyckling tidigare idag. Det var det som var kvar från kycklinggratängen och det sista fick hundarna till middag. Här kastas ingenting. Hundarna uppskattade den middagen kan jag lova.

Man sover gott med fylld mage. Vi låter ju hundarna följa med ut då vi hämtar det ena och andra så de får sina minnesbankar uppfyllda.

Som jag trodde så har vi en fin brasa som brinner nu ikväll och det sprakar så fint. Lördag i morgon och vi får väl se vad den dagen har att erbjuda.

  7 reaktioner på “Fy tusan så kallt

 1. november 20, 2020 kl. 20:54

  Det är en fördel med hundar. Katterna går och sniffar på vad vi äter, så ruskar de på huvudet och går och kollar torrkosten eller lägger sig att sova.

 2. evadramin
  november 20, 2020 kl. 23:18

  Ja nu har ni det rätt så kallt och det är skönare att vara inomhus.
  Vad gott hundarna sover på golvet vid soffan. Ser så harmoniskt ut.
  Brasa på kvällen är ju helt enkelt underbart.

 3. november 21, 2020 kl. 09:38

  Verkligen ett fint initiativ med den där insamlingen! 🙂

  Hoppas ni har en varmare dag idag. Här har vi bara 13 grader ännu så länge, men förhoppningsvis stiger tempen under dagen då solen skiner så fint 🙂

 4. november 21, 2020 kl. 10:17

  Jämfört med -0,6 är +12 varmt och skönt. 😉

 5. november 21, 2020 kl. 12:06

  Fantastiskt fint där ni bor. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: