Lite dittan och dattan

Körde en maskin med tvätt idag och JR körde Mackan till Super-U. Det gick bättre för honom än för mig för när han kom tillbaka och lastade in vattnet i förrådet/tvättstugan kom han och berättade att min maskin stod still och en lampa lyste. Det visade sig att jag inte tryckt till luckan ordentligt så maskinen hade stannat innan vattnet skulle forsa in. En säkerhetsgrej. Men jag tryckte till luckan och tvätten kunde snurra vidare lite längre än vanligt men vad gör det.

Sedan visade det sig att JR köpt talgbollar utan nät sist och här gällde det att rädda näten som vi hade. Fyra inalles som jag räddade med JR:s hjälp ur den gula tunnan. Dessa återanvänds nu i god miljövänlig anda och jag är duktig på att tråckla med snören. Slutet gott och fåglarna glada.

JR hittade ett foto från vår första dag här i trädgården. Lite djungel över alltihop tycker jag nu. Vad vi inte visste då var att vi även huserade en råttkoloni. Men med våra skrämmare och med hjälp av tornfalkarna försvann de inneboende efter ett tag. Men det var en hel del jobb med att rensa bort allt ogräs.

En viss skillnad tycker jag att det är idag. Lite luftigare om man så säger. Nu har vi fått en fin uteplats att vistas på även om det idag var en smula kyligt trots solen. Men solen värmer bra och jag skulle ta lite foton till vårat porträttgalleri på Turbo.

Gick väl sådär även om hon poserade så fint. Men hon ser mer ut som en kinesisk husky här.

Ja, jag får nog öva en del till tror jag. Men med digitalkamera så kan jag fota massor så någon blid ska väl bli bra tillslut.

Här tröttnade även Turbo och jag förstår henne. Just nu laddar jag batteriet till kameran så vänta bara. Jag har aldrig påstått att jag är en mästerfotograf.

Sa, jag att tvätten blev klar och även upphängd i dressingroom med avfuktaren igång. Nöjd blev jag och sedan blev det tortillas och en podd på det. Riktigt trevligt eftermiddagsnöje. Nu på vintern blir det inomhus men när värmen återvänder blir det på trädäcket med parasollet uppfällt. Vi har som sagt bunkrat upp med både champagne och annat gott till helgen och det var tur för kl.24.00 blir det stopp för alkoholförsäljning i Frankrike. Alltså inget som vi behöver bekymra oss för. Förbjudet med fyrverkerier kommer att göra vår nyårsafton behaglig.

Nu kör vi varmkorv med bröd ikväll och känner oss lite nostalgiska.

7 svar på ”Lite dittan och dattan

 1. Jag önskar er ett härligt Gott Nytt År!

  Hundarna är så fina, tycker de ser ljusare ut i pälsen än tidigare. Tror du även de kan bli blekta i pälsen som vi kan bli i håret av solen?💛🥂💛

 2. Ni har verkligen gjort underverk med er trädgård. Varit så roligt att följa det. Många arbetstimmar.
  Jag tycker att bilderna på Turbo är bra.
  Varm korv med bröd är alltid rätt.
  Önskar er ett bra slut på året och ett väldigt Gott Nytt År.

  • Ikväll blir det lax och fransk potatissallad med grönsaker och bubbel. JR köpte cremant till maten och champagne till tolvslaget.
   Önskar er en fin Nyårsafton och att det nya året ska bli mycket bättre än detta.

Lämna ett svar