Pyssel hemma idag

Matade tvättmaskinen med lite tvätt innan JR cyklade upp till bagaren. Härligt väder med +20 har vi haft idag. Det första JR gjorde efter frukost och morgonbestyr var att plantera vår nya rosenbuske. Jag valde en som såg rejäl ut och nu har jag stora förhoppningar på den.

Ser inte mycket ut för världen just nu men liten ska bli stor har jag bestämt. JR lät lappen med namnet sitta kvar men jag kommer nog klippa bort den så småningom. Har ju mina egna namn på blommorna.

Tror Turbo blivit lite av en linslus för hon ska alltid vara med på foto. Eftersom det finns så många rosenplantor just nu så tror jag att det är rätt tid för plantering av dessa. Först hade vi tänkt ha ett apelsinträd här eller kanske lime, men så läste jag om hur känsliga de är och kom fram till att dessa frukter kan jag köpa istället. Rosor är bra för mina kumquatar då de dra till sig insekter som pollinerar. Tror förresten att mitt citronträd kommer att klara sig men jag avvaktar ännu ett tag tills jag ser att det frodas där.

Med finväder bestämde jag mig för att börja klippa rabatter. Så nu är allt vid mina rosenbuskar nerklippt. JR har sågat brädor och så har vi mätt längden till staketet. Med hotet om nedstängning står vi startgroparna för att åka till Brico depå för att köpa ännu en sektion. Då har vi ca 4 meter och en månads jobb för JR. Byby fimpan och vi har en insynsskyddad trädgård. Vill ju kunna plaska i poolen utan publik.

Ja, det var vad vi gjort här i södra Frankrike idag. För två år sedan lämnade vi vår skånska by och JR skrev på pappren till försäljningen av huset vi hade där. Visst var det som att hoppa från tian i badhuset men vi kände att vi måste. Jag var inne på Ica Maxi och handlade lite innan vi körde mot Sibbarps camping. Vi visste inte hur länge vår vistelse skulle bli där. Vår fina vita Madame var med oss för diverse inköp. Vi sålde henne senare och nu rullar hon runt i Stockholm tror vi. Ja, så kan det gå man ändrar sig när man väl är på plats.

  9 reaktioner på “Pyssel hemma idag

 1. evadramin
  januari 28, 2021 kl. 23:42

  Ni klarade detta jättehopp med stor bravur efter vad jag har kommit fram till. Tycker det verkar som att ni har lyckats jättebra. Och hundarna verkar verkligen att trivas med trädgården och annat.
  Ta det nu lite lugnt med nedklippning så du inte får ont i din hand igen.
  Den lilla rosen kommer säkert att bli stor och vacker för inte vågar den väl trotsa dig!! Ser fram emot att få följa den.

  • januari 29, 2021 kl. 02:01

   En buske ska det bli hoppas jag.

 2. januari 29, 2021 kl. 10:05

  Det är modigt att ta steget, men när det blir så bra så är det ju klart värt det. Fast det vet man ju inte innan, förstås 🙂

  Ha en fin fredag!

 3. januari 29, 2021 kl. 10:12

  De e till å hade bra – här är minus tio grader, det är bara att hoppas på att mördarsniglarna dör.

 4. januari 31, 2021 kl. 12:42

  jag kom in på detta inlägg och ser att du / ni kommer från Skåne . Har bott där en gång och min äldste son är född i Hbg

  • januari 31, 2021 kl. 12:45

   Maken är malmöit och vi bodde i Anderslöv i 19 år.

   • januari 31, 2021 kl. 12:56

    jag bodde i Svalöv ett år

   • januari 31, 2021 kl. 12:59

    jag bodde i Svalöv i ett år. Och har besökt Malmö , vacker stad .

   • januari 31, 2021 kl. 14:11

    Ja det är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: