Bara på med handskarna då

Annonser

Långfredag och som liten eller ung var det den tråkigaste dagen på hela året. Ingenting var öppet och bara tråkprogram på tv. Vet inte hur många gånger jag suttit och tittat på program om Jesus och annat religiöst. Jag som inte trott på bibeln sedan många år tillbaka. Att några gubbar suttit i Rom och bestämt vad som skulle ingå i bibeln och sedan en gubbe som hette Luther ändrat om i den bibel vi skulle läsa är rätt mycket falskhet för mig. Inte så att jag tvivlar på att alla gubbar och tanter levt och varit stilbildande på sin tid. Dåtidens influencers kanske. Nej, min andlighet är av en annan sort. Men den tänker jag inte belasta någon läsare av min blogg med.

Så idag har vi idkat trädgårdsliv här hemma.

Jag befriade våra nya Red robin från all transportnät för växter ska släppas fria anser jag. Nu ska vi bara göra eller vi det blir JR som ska sätta upp ett nytt staket så att våra hundar inte tar sig in till fimpan. Sedan ska det bli en fin häck och, ja fortsättning följer på detta projekt. Jag var sällskap och klippte med min B&D runt rosorna. Lite omvårdnad ska de ju ha tycker jag. Vi tog var sin b-vitamin och njöt av den lite svaga solen som var idag. Varmt men som tur var inte stekande hett.

Ojdå, här växer det så det knakar. Nejdå, det är bara så att denna yuccapalm vuxit ur sin kruka och mådde inte så bra för det var idel rötter. Ner i jorden tänkte jag då och kanske mår den bättre om ett tag. För nog växer det fort här nere. En palm här och där är aldrig fel känner jag. Men vad skulle vi göra med en tom kruka?

Jo det blev en samarin som JR sade. Skämt åsido det är en rosmarin som vi köpt. De små söta blå blommorna finns där men den blommar inte just nu. Doften har vi ändå och nu hoppas vi att den ska förgylla vår tillvaro.

Funderar på att köpa ett par till och sätta i den i den avlånga krukan bredvid. De två palmerna som står i den nu lär nog vara fulla med rötter de också. Planerna är att de ska få en fin tillvaro vid poolen i stooora krukor. Nu känns det lite som att detta med plantering och omplantering får pausas ett tag. Vi måste få njuta lite ett tag nu.

Är lite störd över att inte kunna byta försättsbild här i bloggen och nu måste jag fundilera på varför.