Påskafton 2021

Så har vi börjat vår tredje lockdown här i Frankrike och vi kör väl på som vanligt eller? Nehej då, idag kom jaktlaget för grillning hos grönsakstanten och det var massor av karlar och bössor ett tag.

Misstänker att det är påskharen som får bli ragu nu. De har kanske varit ute tidigt vilket inte vi varit. Men så skjuter vi inte påskharar heller. Jag gjorde ny morgonjuice istället och kokade några ägg till frukosten. JR var och handlade mer jord och ett par krukor till ett senare projekt.

Sedan var det ett glatt gäng som gick ut för att börja dagen. Jag var ju inne en del då det är min vipplardag och JR körde igång stenhårt med staketet på baksidan. Limmet fungerade inte men så slog vi ihop våra huvuden och kom på en ny lösning. Lite mer jobb men det blev nästan bättre och i morgon ska vi plantera buskar. Mer jobb i min smak då jag kan delta och resultatet syns på en gång. Det kommer att bli så fint. Tror fimpan kommer att gilla det också. Hon vinkade glatt till JR vid Super-U idag så det verkar inte vara några hard feelings från hennes håll. Känns bra.

Mina blåregn växer och frodas även om det inte blommar speciellt just nu. Jag vattnar på varannan dag och kannan är tung. Kanske lite för tung för idag gjorde jag en riktig snygg fallskärmsvändning i luften när jag strupplade med kannan. Jag landade tillslut på rygg med stöd av höger hand. Ingen stukning bara en öm hand. Så glad att jag hann reagera med en övning som jag lärde mig då jag hoppade fallskärm. Blev lite våt då kannan var fylld till bredden men vatten är vatten och vad gör det. Vi fick oss ett gott skratt även om JR var lite tillbakahållen. Till saken hör att jag fortsatte med att vattna, men med en kanna som innehöll mindre vatten. Bara att gå fler gånger istället. Det går det också. Man lär sig av misstagen.

Sanningen är att vi tog var sin GT sedan och jag slickade mina sår så att säga. Slutet gott allting gott som i alla fina sagor. Fast vem behöver sagor när man bor mitt i en ?

Glad Påsk önskar jag alla som tittar in här.

3 svar på ”Påskafton 2021

  1. Ja när det inte fungerar på ett sätt är det bra att komma på något som är bättre.
    Inte bra att bära för tungt.
    Då blir det att plantera i dag!

Lämna ett svar