Underbar vipplardag

Massor av sol öste ned från en klarblå himmel idag. Kändes som en svensk högsommardag redan på morgonen. Vi sov så gott efter att ha fyllt i levnadsintyg och skickat iväg det igår. Jaaa, vi lever jättemycket. Tack, alla ni fuskare vilka ni nu är som gjort att ett sådant måste skickas in varje år. Bra ändå att kunna göra det med bank-id. Vi avslutade kvällen med en bra film och det kändes bra att lägga sig och sova efter det.

Benke börjar bli grå, precis som vi vill. Så snyggt. På kvällarna sitter vi här och tittar på stjärnorna och lyssnar på näktergalen. JR tycker att det känns som att vi är i djungeln när fåglarna låter. Det växer en del i krukorna också och förhoppningsvis har vi en fin berså här så småningom. Jag tog bort alla fästen idag och istället fick mina fina vänner ett löst bomullsband som jag fäst i pergolan. Märkte att när jag gjorde det med blåregnen så började de växa bättre. Så nu hoppas jag på samma sak här. Det var vattningsdag idag så nu är alla växter glada. JR stoppade näsan i citronträdet idag igen, men kände ingen citrondoft. Han får med andra ord fortsätta att plocka hundbajjorna.

Detta ser ut att vara en buske, men vad det är för något vet vi inte då det inte är något vi planterat. Men den kanske är en kvarleva från innan de gjorde renoveringen av muren här på baksidan? Eller så är det kanske något ogräs? Den får bli där har vi bestämt.

Som vanligt traskade vi runt på vår vanliga inspektion på eftermiddagen. Jag kanske är otålig för jag stirrar på alla rosenknoppar som om de skulle skynda sig för att jag vill det. Otålig brukar jag inte vara men nu är jag det eftersom det är så många knoppar. Sedan önskar jag lite blommor på citronträdet och kumquatarna. Nya blad kommer och de växer på bra. Kumquatarna blommade förra året så jag har förhoppning om att de ska göra det i år också. Nu har ju värmen kommit och så även på nätterna. Bara behagligt än så länge och ingen längtan efter att doppa sig i en pool. Men längre fram kanske det hade varit ljuvligt.

Allting var i sin ordning enligt Kuma. Så vi kunde faktiskt gå inomhus och göra middag tyckte han. Det var helt i sin ordning då vi suttit en bra sund på trädäcket med var sin GT. Naturligtvis med parasollet uppfällt, för det var ju en sådan dag. JR har lagat muren på framsidan som hade en del sprickor. Han var väldigt nöjd efteråt. Jag har ju vipplat i vanlig ordning så nu är allt damm borta. I morgon är det golven som ska göras rena. Så är det när man lever med stora hundar. Vårat val och vårat liv. Andra väljer något annat och det är helt ok för mig. Vi har pratat en del om vår älskade Unkas som vi fortfarande saknar något fruktansvärt. Orättvist att han inte fick uppleva denna trädgård för han hade älskat den. Livet är så tufft ibland.

Om nu någon trodde att dagens inlägg skulle sakna en ros, så hade ni fel. Mina två buskar producerar massor av dessa söta saker. Så med denna säger jag Glad Fredsdag då andra Världskriget fick sitt avslut idag 1945 den 8:e maj. Här firas den med att man äter gott och dricker något gott till det i goda vänners sällskap. Så vi gör det vi också då vi är de bästa vänner vi kan tänka oss.

2 svar på ”Underbar vipplardag

Lämna ett svar