Fredagsmys

Tog lite sovmorgon då vi inte hade speciellt att göra. JR tog teslan för brödinköp och jag gjorde klart för en sen frukost. Innan dess satte jag igång en maskin med kläder. Men sen tog vi det lugnt en stund innan det var dags att göra någonting annat.

En väldigt trevlig utsikt från mitt köksfönster som egentligen är ett franskt sådant och vi kan gå ut här och dricka vårat frukostkaffe. Det är nämligen skugga här på förmiddagen och det är så skönt. Jag gick ut och gjorde lite tlc på mina roses som är så vackra nu och doftar så gott.

Turbo har inte tid att vara ute så mycket nu då hon måste vara mamma till Tiger. Hon skenlöper igen och det är bara att låta henne hållas. men JR var inte så förtjust i att hitta Tiger under sin arm i morse. Men där låg han tryggt och Turbo är väldigt mån om det. Men Kuma fattar nada och bryr sig inte om Turbos konstigheter. Han har varit ute med oss hela dagen och nu är han väldigt trött.

JR satte sig på uppfarten och rev upp ogräs. Jag satte mig på trädäcket med en GT efter att ha sopat mattan och hängt upp tvätten på tork. Fåglarna hade fullt upp med att äta brödsmulor och fågelfrö som jag strött ut vid Leo. Så rofyllt och skönt att bara sitta där och göra ingenting. JR gjorde mig sällskap och tyckte också att det var en bra sysselsättning. Vi fortsatte med det tills hundarna skulle ha sin middag och idag fick de duchesspotatis,kött och lite torrfoder. Lovar att det var mycket uppskattat. Sedan var det dags att göra något till oss. Vi brukar ju äta lite ost och någon äggmacka innan middagen, men idag hade JR bestämt sig för att ändra på det.

Jag plockade in den torra tvätten och kunde höra hur härfågelungen trampade på taket. Försökte skynda mig för att inte skrämma den. Sedan gick vi in och här började JR:s äventyr. Han hade bestämt sig för att göra bananpannkakor för första gången i sitt liv. Han har inte gjort pannkakor över huvudtaget tidigare. Eftersom vi misstänkte att det skulle bli nog så kastade vi om hela ostgrejen och senare ikväll blir det vin med ost.

Jag peppade kocken allt vad jag kunde och det blev väldigt goda bananpannkakor om än inte särskilt runda, som vi åt med bacon och björnbärssylt. Två räckte för mig och sedan var jag mätt. En ny smakupplevelse för oss och hundarna gillade de bitar de fick av pannkakan. Inte sista gången JR får laga det.

Jag doppar näsan en sista gång i lavendeln innan vi stänger dörren till trädgården för denna dag som varit helt underbar.

4 svar på ”Fredagsmys

  1. Sovmorgon, underbart.
    Lyxmiddag för hundarna gott tyckte dom säkert.
    Bananpannkakor inte illa alls.
    Lavendel bara helt underbart.

Lämna ett svar