Pjuh det blev plötsligt så varmt

Annonser

Men vi har det rätt svalt inomhus och därför tog vi fram vår lilla radiola som ska se till att vi har en behaglig temperatur i sovrummet.

Den gången då vi skulle köpa vår externa frys och de hade stängt, köpte vi bordsfläkten Radiola. En bra sak att ha igång innan den stora värmeböljan startar och RD2D får starta sin tjänst. Turbo uppskattade det och har ockuperat sängen mest hela dagen till Kumas besvikelse.

Det kom så plötsligt brukar man säga och vi är glada att det inte var helt molnfritt idag. Men vinden var väldigt väldigt svag och jag var nöjd att få vara inomhus och vippla ett tag. Jag drog ut på det hela och torkade lite här och där med en Carolin. Tillslut satte vi oss ute och intog var sin välbehövlig b-vitamin. JR körde också någon lightvariant på utomhusarbete för att inte bli alltför varm.

Lyssnade på en historiepodd och intog var sitt glas rosé med ost som tilltugg. Finska vinterkriget avhandlades idag och det var intressant. Men Kuma struntade i vilket utan sov mest hela tiden. Turbo var som vanligt intresserad av ostarna men gav upp då vi inte spillde en enda smula och gick in till sängen. Hon är skendräktig för andra gången och då är det tigern som får hennes omsorger. Bara att vara go med henne och hon är lugn.

Min mobil sade att det skulle komma regnskurar lite då och då, men trots tryckande luft så kunde vi kanske komma upp till fyra regndroppar totalt idag. Så det var bara till att greppa vattenkannan och ge växterna en rejäl dos. Även solen tittade fram på eftermiddagen och det blev lite svett i pannan för mig att bära en full kanna med vatten. JR satt febrilt och tittade om någon affär fått in pooler för beställning, men ingenting än så länge.

Blev ju lite konfunderad när mobilen sade att det skulle regna en del idag och gick in på radarbilden. Det var som vanligt molnen delade på sig efter att de släppt regn i bergsbyarna och vi befinner oss i någon slags regnskugga eller vad ska man kalla det. Molnen seglar norr och söder om oss, men inte över. Är väl meningen att vi ska gå med vattenkannor hela sommaren. Jag skrev faktiskt springa först men det är en utopi.

Vi kör ett träningspass golv i morgon, vilket innebär för oss att JR har hand om apparaten= snabeldraken och kör den ett tag och så tar jag över och kör den manuella moppen. Det brukar bli ett bra träningspass för oss.