Lite svenskt sommarväder

Annonser

Vi hade lilla Radiolan igång hela natten då det var +20 när vi skulle sova. Det gjorde susen och jag tror att vi alla sov bra. Men i morse eller ska jag erkänna förmiddag då klockan var 10.30 var temperaturen uppe på +30 igen ute. JR tog teslan först till vår bagare som inte hade en enda baguette kvar så han susade vidare till grannbyns bagare. Nja sade Kuma inte riktigt så god som den brukar vara. Men ok för denna gång så verkade han mena.

Måste berätta om en skräckupplevelse jag hade idag. Jag brukar undvika speglar och av någon anledning och idag blev jag helt övertygad om att det är bäst så. Är närsynt så jag lutade mig mot badrumsspegeln när jag borstade tänderna och vad får jag se? Jo ett svart hårstrå på hakan!!! Okej, jag fyllde 65 denna månad men jag hade inte tänkt bli häxa för det. När jag sedan skulle duscha ser jag ett långt hårstrå på min högra arm. Trodde det var mitt eget hårstrå för det var så långt, men nehej det växte där på min arm. Det på hakan kunde jag ta bort med pincetten, men det på armen fick JR hjälpa mig med. Håller jag på att bli en Yeti nu också? Vet inte om jag är så förtjust i detta att bli gammal. Tidigare har jag inte brytt mig så mycket.

Ska kanske hålla lite mer koll på ansiktet och kroppen i framtiden. Nåväl jag skakade av mig upplevelserna och vi planerade att ha en trevlig stund ute på trädäcket efter att vi gjort rent golven. Tog ut var sitt glas rosé och några ostar och kex. Satte igång en podd och plötsligt känner jag en droppe på huvudet. Vi härdade ut regnet för det är ju bara vatten och varmt ute. Men när det regnat en stund och det mörka molnet dragit iväg så började det droppa från parasollet och när jag var våt i hela håret gav vi upp hela denna picknick. Klart att solen kom fram efter en stund, men det brydde vi oss inte om. Så lättlurade är vi inte, svenskar är vana vid nyckfullt väder.

Vinet och ostarna var goda så det blev en trevlig stund med podd till det om invasionen i Norge. Intressant att få veta mer om historien bakom händelser.

Det är ju ändå rätt charmigt med patina eller hur? Bara man håller ihop så får det väl krackelera lite här och där. I morgon är det slutspurt på min födelse och namnsdagsmånad. Nu får jag åka gratis på lokalbussarna i Sverige, vilket ju inte är aktuellt just nu.