Sista dagen i Maj

Ojdå, vi sov lite länge idag och det led mot förmiddag när vi öppnade dörren mot trädgården och solen. Hundarna väcker oss inte heller utan är riktiga sömntutor. Tror att det var jag som vaknade först och väckte de andra. Sisten var som vanligt Kuma och jag har gett upp att få upp honom för länge sedan. Det är JR:s jobb. Jag stegade iväg till tvättstugan med lakanen och satte igång maskinen.

Man kan inte påstå att vi såg ut som söta rosor när vi på stela ben (läs jag och Kuma) gick runt i trädgården. Men det är varmt och snart blev gången mycket mjukare. Turbo är lite tetig just nu då hon är skendräktig och inte riktigt sig själv. Så hon dricker mycket vatten och vill ut snabbt men sedan vill hon gå in lika fort igen. Hoppas det snart går över och vår tokfia snart är tillbaka igen.

Frukosten blev mer av en sen lunch för oss då JR tog Mackan till Super-U. Det var en hel del vi behövde ha hem. Sedan var det ju lite annat som inte var lika nödvändigt men hade varit gott att ha. Vi hade två bananer kvar sedan JR gjorde bananpannkaka och jag så för mitt inre bananasplit. Så det blev var sin sådan efter ett glas rosé och lite ost. Smakade sommar och glassen smakade som den jag minns från när jag var liten. Gammaldags vanilj kallas den väl idag. Riktig glass kallar jag den för. Lyssnade på en podd och idag blev vi inte överraskade av regndroppar. Parasollväder hela dagen och JR drömmer om poolen varje natt nu.

Detta är faktiskt samma blomma. Den startar som röd och ändrar färg ju mer den slår ut. Innan den vissnar är den helt rosa. Fråga mig inte om namnet och det är endast rena turen att den hamnade hos mig.

Här är en annan raring som doftar helt förföriskt. Jag har ett begär efter fler rosor här och ett par till borde väl få plats?

Inte samma planta och det ser ni om ni scrollar fram och tillbaka eller uppåt och nedåt ska jag väl säga. Men så fin att det gör ont i mig nästan. Absolut måste jag ha fler rosor. Men väntar till hösten med planteringen eller kanske till våren.

I morgon blir det kommers på gatan på baksidan av huset för grönsakstanten har satt upp skylten. Folk är som galna att komma och köpa hennes frukter och grönsaker. Okej, det står på skylten att de är biodynamiskt odlade men det har de på Super-U också. Sedan är hon dyrare än affärerna. Men folk handlar kanske av solidaritet, vad vet jag?

Så vad ska vi göra i morgon då? Inte så mycket hoppas jag, lite fnattande i trädgården en stund, en stund på trädäcket och yoga för mig i vanlig ordning. Ja, det blir nog bra så.

Vågade mig att titta i spegeln idag och inga ovanliga saker hade infunnit sig. Passade på att klippa av håret fem centimeter och nu känns det luftigare i nacken. Tror hela proceduren gick på tio minuter och jag blev nöjd. Har ju vanan inne att klippa mig själv efter tjugo års praktik. Det började då jag bodde ensam och ville spara pengar till något annat än frisören, samt inte ville lämna min hund ensam hemma för en sådan sak. Sedan har det bara fortsatt då det kändes enklare och jag vet ju precis hur jag vill ha det. Med rätt produkter för mitt hår håller det sig tjockt och glansigt trots att jag blivit äldre. För är det något jag är noga med så är det hårprodukterna.

3 svar på ”Sista dagen i Maj

  1. Praktiskt att vara sin egen frisör.
    Klart du får plats med fler rosor. Kan aldrig bli för många tycker jag.

  2. Vilka superfina blommor ni har i trädgården – rena rama oasen! 🙂
    Här klipper vi fortfarande till varandra 😀

    Ha en fin inledning på den första sommarmånaden! Här regnar och åskar det just nu…

Lämna ett svar