Vi plaskar vidare i värmen

Annonser

Idag var JR faktiskt flitig och körde snabeldraken. Vi hade riktig behaglig temperatur inomhus efter att våra ac varit igång hela natten. Vi har sovit gott allihop och allt kändes så bra tills vi öppnade dörren och värmen mötte oss. Men JR tog teslan till bagaren och Super-U. Rosévinet var slut och ett glas av den varan vill vi gärna ha när vi sitter under parasollet. Så ryggsäcken var extra tung idag.

Kuma kände sig lite sned idag men det kan bero på att han sovit så tungt inatt? Eller kanske att fotografen lutade en aning när fotot skulle tas. Varför skylla på en hund när han inte alls är skyldig till något som blir snett. Skönt när parasollet är uppe och vi får skugga på trädäcket. Vi tog bort poolskyddet och temperaturen gick efter en stund upp till +32. Jag skojar inte om att luften riktigt dallrade av värmen som var idag +37 i skuggan och solen undvek jag så gott jag kunde.

Vattnet svalkade inte alls men det var ändå skönt att plaska runt och idag har jag träningsvärk i armarna. Bra tycker jag för då gör mitt plaskande nytta. Förresten kallar man värmeböljan som nu kommit in från Sahara för Lucifer. Vilket passande namn för på vissa ställen är det varmt som i helvetet, med eldsvådor som följd. Idag har vi inte sett några gula flygplan i luften och det känns bra. Löjligt att vi trodde att det var postflyg när vi först semestrade i Frankrike. Men vid den tidpunkten hade inte Sverige ett enda flygplan för vattensläckning!!!!! Helt otroligt. Det drabbar inte oss mentaliteten som vanligt.

Efter en sista plaskstund hivade vi oss upp och intog en grönsallad med extra tomater till då JR glömt att stryka den posten på inköpslistan och inte kom ihåg att han köpt tomater igår. Så nu har vi mycket av den varan och det är väl tur att jag verkligen älskar tomater. Jag blev med andra ord bara glad över att JR glömt sina tidigare tomatinköp.

Glädjande nog verkar vår ledsna yuccapalm trivas på sin nya plats. Vi har ju en plan för kullen och ska köra ner till potteriet mot Vias för att se om vi hittar rätt sak. Eller snarare bänk för det är en sådan vi gärna vill placera vid sidan. När det är gjort kommer jag att så gräsfrön över kullen och trycka ner lite lökar som jag hoppas ska blomma till våren. Men det får faktiskt vänta för vi har tagit oss ledigt ett tag. Tror JR behöver lite ledig tid för poolarbetet var rätt krävande, både fysiskt och psykiskt. Nu ska vi bara rida ut värmeböljan och tro det eller ej men det ska bli ännu varmare i morgon. Fast jag tror vi nått kulmen då och sedan blir det förhoppningsvis lite svalare. Ändå roligt att vi fick bada i år nu när poolen är klar. Hade varit lite snopet om det blivit för kyligt och jag är ju lite av en badkruka. Nej, jag har inte gjort bomben från kanten och väntar nog med det.

Något som känns roligt är att min fot och ben verkar ha blivit starkare efter bara några dagars plumsande. Jag hade ju hoppats på det men visste inte om det skulle bli så. Tro inte att jag slutat yoga för det, nehej då jag gör min korta yoga varje morgon. Blir en rutin som att borsta tänderna.