Måndag, måndag

Annonser

Upprepning där och det är med flit då jag har The Mamas and the Papas låt i huvudet Monday,monday. Den som är nyfiken på den kan leta rätt på den på youtube. Jag var inte mer än elva år då den var populär men med en äldre syster så fick man massor av den tidens popmusik i öronen. Fast hon gick omkring med en gigantisk transistorradio som naturligtvis var på hela tiden. Undrar om hon lyssnade på sommarpratarna?

Som ni kunnat läsa har jag undrat vad detta är för ett träd. Nu vet jag. Det är en Japansk Mistel. Blev någon klokare av det? Jag googlade och ja, frukten är söt och väldigt ätlig. Man gör ofta marmelad och sylt på frukten. Vi har ju låtit den vara och det har festande fåglar och Turbo tyckt varit super. Lite lulliga har en del blivit och Turbo varit väldigt trött. Blir väl ungefär som våra bigarråer vi hade i byn. Vet inte om jag kommer göra något med dessa frukter då vi inte är speciellt förtjusta i söta saker. Det får vara som det är tror jag. Marmelad näe inget vi gillar.

Vi hade inget speciellt att göra idag så efter att jag hängt upp lakanen på tork och JR gjort rent grinden från fågelskit, satte vi oss under parasollet och löste livets alla problem. Skönt att få lufta sina tankar om dittan och dattan. När vi var nöjda bytte vi om och det blev ett dopp i poolen. Det verkar som att sämre väder är på ingång så det gäller att passa på. Vi fick en kort badsäsong men är ändå nöjda att vi ändå fick någon. Men en ny baddräkt ska jag köpa inför nästa säsong. Det är bara jobbigt med dessa tvådelade varianterna som jag har nu. Inte så knepiga att ta på när de är torra men fasen så svåra när de är våta. Nej, ett par tjusiga baddräkter får det bli.

Man blir ju lite trött av så mycket utomhusliv eller hur? Både jag och JR kan nicka till ibland när vi ätit en bit och lyssnar på en podd. Man kopplar av och det är väl precis som det ska vara. Mentalt förbereder jag mig på att vårat utomhusliv kommer att bli mer begränsat på grund av temperatur och kanske regn. Gnälla över +25 säger kanske någon och det ska jag väl inte göra. Vi har ett underbart liv.