Lite söndagspyssel

Annonser

JR tog Mackan till grannbyn där Lidl har öppet på söndagar och det finns en bagare. När vi intagit vår frukost, tog jag itu med att byta lakan i sängen. Sedan var det dags att göra rent mattor och golv. Skönt att ha det gjort och vi tog ledigt från alla slags jobb resten av dagen. Så vi blev sittande ute med var sin liten b-vitamin och löste alla världens problem. Man blir ju klokare med åren och vet ofta hur allt borde vara. Dessutom tvingar man aldrig på andra sin visdom.

Men tillslut kände vi oss mogna för ett dopp och så fick det bli. +29 känns lite kallt i början innan man doppat sig. Jag försöker alltid sänka min lekamen så fort det går och sedan stanna i vattnet tills kroppen blivit van. Simmar mina vändor och gör en del vattengymnastik. JR flyter mest omkring och verkar trivas med det. Sommarens stora projekt har gett oss mycket glädje och om någon frågar ifall det var värt allt arbete så säger vi båda absolut. Nu kan vi se fram mot nästa sommar och få svalka direkt när den första värmen sveper in.

Som vanligt om söndagarna är det väldigt tyst och lugnt ute. En och annan cyklist och fotgängare går förbi. Läste att skolorna börjar här den 2/9 så de flesta passar nog på att åka och bada när det är så härligt väder. Kuma har börjat ligga ute mer nu då det inte är så överväldigande varmt. Hm ser vad jag borde göra i morgon. Sopa den gröna mattan. Ska sova på saken.

Något Turbo älskar är att spana in fotgängare och sedan springa till baksidan och titta ner på dem. Hon skäller aldrig så vi låter henne ha detta nöje. Ibland hänger Kuma med men oftast står han kvar vid trappan och lyssnar om det blir något skällande från grannarnas hundar. Då kan han trava bort och se vad det var. Men för det mesta ligger de i skuggan och bara njuter.

Efter lite mat och middag för hundarna, lyssnade vi på en historiepodd. Sedan gjorde jag klar min blankett till carte vitale och så ska JR posta det i morgon. Tror vi har gjort klart allt administrativt för ett tag nu.

Dags att snart säga hejdå till augusti för i år. Men några dagar till har vi kvar.